Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Το βλέμμα στις τράπεζες – Η αποκοπή του μερίσματος της Εθνικής θα επηρεάσει

Χρηματιστήριο: Το βλέμμα στις τράπεζες – Η αποκοπή του μερίσματος της Εθνικής θα επηρεάσει
Σήμερα, μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης, δημοσιεύει η ΕΧΑΕ αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου
Σχετικά Άρθρα
Η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας ξεκινάει με μία σημαντική αποκοπή μερίσματος που θα επηρεάσει την αγορά, ενώ συνολικά η εβδομάδα έχει κρίσιμες ανακοινώσεις αποτελεσμάτων αλλά και αποφάσεις από κεντρικές τράπεζες.
Η πορεία των ξένων αγορών μετά και τις ρευστοποιήσεις στον τεχνολογικό κλάδο των ΗΠΑ, θα δώσει την τάση στην Ευρώπη και την εγχώρια αγορά.
Για σήμερα αναμένεται θετικό άνοιγμα καθώς αυξάνονται τα στοιχήματα υπέρ της χαλάρωσης της πολιτικής από τη FED.
Αυτήν την εβδομάδα ανακοινώνουν αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου οι συστημικές τράπεζες αλλά και εταιρείες της υψηλής κεφαλαιοποίησης.
Η Eurobank δημοσιεύει στις 31 Ιουλίου μαζί με την Πειραιώς, ενώ 1η Αυγούστου δημοσιεύει η Εθνική Τράπεζα και 2 Αυγούστου η Alpha Bank.
Σήμερα, μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης, δημοσιεύει η ΕΧΑΕ αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου.
Οι μετοχές της Εθνικής Τράπεζας διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,36425 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί σε απόδοση 4,3% και η αποκοπή θα επηρεάσει την αγορά.
Χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 1,34 ευρώ διαπραγματεύονται επίσης οι μετοχές του ΟΛΠ, ενώ η Άβαξ κόβει 0,03 ευρώ ανά μετοχή.
Επιπλέον σήμερα εισάγονται προς διαπραγμάτευση η νέες μετοχές της ΕΚΤΕΡ, μετά το split. Το νέο σύνολο είναι 22,5 εκατ. μετοχές.

Eurobank Equities
Σήμερα οι αγορές φαίνονται έτοιμες για ένα θετικό άνοιγμα, καθώς οδεύουμε προς μία εβδομάδα σημαντικών αποφάσεων των κεντρικών τραπεζών και μεγάλων ανακοινώσεων κερδών από τον κλάδο της τεχνολογίας.

Beta
Ξεκινάει μία πολυάσχολη εβδομάδα: Τα αποτελέσματα των εγχώριων τραπεζών και των τεχνολογικών εταιρειών από τον S&P 500 θα κρατήσουν σε υψηλά επίπεδα το ενδιαφέρον. Επιπλέον, οι επενδυτές θα παρακολουθούν την ανακοίνωση της FED την Τετάρτη αναφορικά με τις προοπτικές των επιτοκίων για το υπόλοιπο του έτους. Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια αναμένεται να λάβουν θετικά μηνύματα από το κλείσιμο της Wall Street την περασμένη Παρασκευή, καθώς οι ενδείξεις για χαλάρωση του πληθωρισμού αύξησαν τα στοιχήματα για μείωση επιτοκίων μέσα στο έτος. Ως εκ τούτου περιμένουμε θετικό άνοιγμα και στενή συσχέτιση με την τάση του εξωτερικού στη σημερινή συνεδρίαση.

Optima Bank
Περιμένουμε πως το θετικό momentum θα συνεχιστεί σήμερα με την Εθνική Τράπεζα και την ΕΧΑΕ να είναι στο επίκεντρο.

Κύκλος
Η ΕΧΑΕ ανακοινώνει σήμερα τα αποτελέσματα του 1ου εξαμήνου και ξεκινά η διαπραγμάτευση των μετοχών της ΕΚΤΕΡ σε συνέχεια του split (2N/1Π). Την Τετάρτη ανακοινώνουν αποτέλεσμα 1ου εξαμήνου η Πειραιώς, η Eurobannk και ο Τιτάν, την Πέμπτη η Εθνική και η Optima και την Παρασκευή η Alpha Bank. Στις ΗΠΑ, οι Pfizer, Microsoft, Apple, Amazom, Exxon κ.α. ανακοινώνουν τα μεγέθη τους για το 2ο τρίμηνο. Στις 1487 μονάδες η σημαντικότερη αντίσταση πριν ο Γ.∆. πετύχει το άθλο ενός νέου υψηλού έτους για το 2024.

Depolas

Σε θετικό έδαφος κινήθηκαν οι βασικοί διεθνείς μετοχικοί δείκτες την Παρασκευή σε μία αρνητική εβδομάδα για τις περισσότερες από αυτές. Εντός της εβδομάδας που ξεκινά και συγκριμένα την Τετάρτη έχουμε την μηνιαία συνεδρίαση της FED, όπου περιμένουμε ενδεχομένως να αποκαλυφθεί αν θα υπάρξει κάποια αλλαγή στο επίπεδο των επιτοκίων από Σεπτέμβριο. Παράλληλα, σημαντικά εταιρικά αποτελέσματα όπως των Microsoft (Τρίτη), Apple και Amazon (Πέμπτη) αναμένονται, γεγονός που θα ενισχύσει η όχι την επενδυτική διάθεση, η οποία αλλοιώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα. Στο εσωτερικό, θα έχουμε τα αποτελέσνατα των τραπεζών με την Πειραιως (πσ) και Eurobank (μσ) να ανακοινώνουν την Τετάρτη, την Εθνική (πσ)την Πέμπτη και  την Αλφα (πσ) την Παρασκευή. Σήμερα ανακοινώνει η ΕΧΑΕ το Β΄τρίμηνο. Η σημερινή ατζέντα δεν περιέχει σημαντικά μακρροοικονομικά στοιχεία.


Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης