Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη - σοκ για την απόπειρα κατά του Trump - Τα μέλη της ασφάλειάς του δεν ενημερώθηκαν για την απειλή

Αποκάλυψη - σοκ για την απόπειρα κατά του Trump - Τα μέλη της ασφάλειάς του δεν ενημερώθηκαν για την απειλή
Τα μέλη της μυστικής υπηρεσίας του πρώην προέδρου δεν ενημερώθηκαν για την απειλή, σύμφωνα με την Washington Post.
Ενώ τα μέλη της Μυστικής Υπηρεσίας στο κέντρο διοίκησης στο Butler της Πενσυλβάνια ενημερώθηκαν ότι ένα άτομο που αργότερα ταυτοποιήθηκε ως Thomas Matthew Crooks συμπεριφερόταν ύποπτα πριν προσπαθήσει να δολοφονήσει τον Donald Trump, τα μέλη της μυστικής υπηρεσίας του πρώην προέδρου δεν ενημερώθηκαν για την απειλή, σύμφωνα με την Washington Post.
Μέλη της Μυστικής Υπηρεσίας του πρώην προέδρου και κορυφαίοι σύμβουλοί του διερωτήθηκαν κατ' ιδίαν γιατί δεν ενημερώθηκαν ότι η τοπική αστυνομία παρακολουθούσε ένα ύποπτο άτομο πριν αυτό ανοίξει πυρ εναντίον του Trump, στη συγκέντρωση της 13ης Ιουλίου στη δυτική Πενσυλβάνια, σύμφωνα με άτομα που έχουν άμεση γνώση των ανησυχιών.

Δεν ενημερώθηκαν ποτέ

Περίπου 20 με 25 λεπτά προτού ο Thomas Matthew Crooks πυροβολήσει τον πρώην πρόεδρο, οι τοπικοί ανθυπολοχαγοί τον παρατήρησαν να συμπεριφέρεται περίεργα και έστειλαν τη φωτογραφία του σε ένα κέντρο διοίκησης που στελεχώνεται από πολιτειακούς αστυνομικούς και πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας, δήλωσε ο επικεφαλής της πολιτειακής αστυνομίας της Πενσιλβάνια σε επιτροπή του Κογκρέσου την Τρίτη.
Σύμφωνα με τρεις πηγές, τα μέλη της Μυστικής Υπηρεσίας του Trump, παραπονέθηκαν σε έμπιστους και άλλους εντός της υπηρεσίας ότι δεν ενημερώθηκαν ποτέ για την προειδοποίηση και ότι δεν είχαν ιδέα ότι οι τοπικοί καταδρομείς έχασαν τελικά τα ίχνη του Crooks - ή ότι ένας αστυνομικός της τοπικής αστυνομίας που ανέβηκε στην οροφή του κτιρίου είδε τον Crooks να κάθεται εκεί με ένα όπλo.
Ο Trump βρισκόταν στη σκηνή οκτώ ολόκληρα λεπτά - περίπου 20 λεπτά μετά τον εντοπισμό και την αναφορά του Crooks - πριν πέσουν πυροβολισμοί, τραυματίζοντας τον και τραυματίζοντας σοβαρά άλλους δύο και σκοτώνοντας έναν διαδηλωτή.
«Κανείς δεν το ανέφερε. Κανείς δεν είπε ότι υπήρχε πρόβλημα», δήλωσε ο Trump στο Fox News σε συνέντευξή του την περασμένη Δευτέρα.
«Θα μπορούσαν να είχαν πει: «Ας περιμένουμε 15 λεπτά, 20 λεπτά, πέντε λεπτά, κάτι τέτοιο. Κανείς δεν το είπε - νομίζω ότι αυτό ήταν λάθος».
Εν τω μεταξύ, η Μυστική Υπηρεσία, η οποία αρχικά είπε ψέματα ότι αρνήθηκε στον Trump πρόσθετα αιτήματα ασφαλείας, δεν μιλάει.
«Όσον αφορά τις επικοινωνίες στη συγκέντρωση, η Μυστική Υπηρεσία έχει δεσμευτεί να κατανοήσει καλύτερα τι συνέβη πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου Trump, ώστε να διασφαλίσει ότι αυτό δεν θα ξανασυμβεί ποτέ», δήλωσε ο spox Anthony Guglielmi, ο τύπος που είπε ψέματα για την άρνηση παροχής ασφάλειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης