Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συγκρατημένη άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX +0,4% - Στο επίκεντρο η Fed

Συγκρατημένη άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX +0,4% - Στο επίκεντρο η Fed
Οι μετοχές της Heineken υποχωρούν 7%
Οι ευρωπαϊκές αγορές καταγράφουν άνοδο τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές επεξεργάζονται τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ και προσβλέπουν σε μια ακόμη γεμάτη εβδομάδα με εταιρικά αποτελέσματα και συνεδριάσεις των κεντρικών τραπεζών.
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX ενισχύεται 0,4%, στις 8.285 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,6% στις 8.336 μονάδες.
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 διαπραγματεύεται στις 7.501 μον. με απώλειες 0,2%.
Στο Μιλάνο, ο FTSE MIB υποχωρεί στις 33.975 μονάδες με άνοδο 0,5%%.

Ο Stoxx 600 σημείωνε άνοδο 0,29%, με τους περισσότερους τομείς και τα κυριότερα χρηματιστήρια σε ολόκληρη την περιοχή να διαπραγματεύονται στο πράσινο.
Οι μετοχές των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας ενισχύονται πάνω από 0,9%, ενώ οι μετοχές των οικιακών αγαθών υποχώρησαν κατά 0,65%.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης αναφοράς έκλεισε υψηλότερα την Παρασκευή, καθώς το παγκόσμιο ξεπούλημα των μετοχών υποχώρησε και οι επενδυτές αντέδρασαν στα στοιχεία για τις τιμές των προσωπικών καταναλωτικών δαπανών στις ΗΠΑ που ήταν σύμφωνη με τις προσδοκίες.
Η πληθώρα ανακοινώσεων κερδών συνεχίζεται αυτή την εβδομάδα, με τις Heineken, Philips, Pearson και Associated British Foods να υποβάλλουν εκθέσεις κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.
Οι επενδυτές προσβλέπουν επίσης στις τελευταίες συνεδριάσεις πολιτικής της Fed και της Τράπεζας της Αγγλίας για να λάβουν μια ένδειξη σχετικά με την πορεία των επιτοκίων.
Οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού σημείωσαν άνοδο τη Δευτέρα, με τον ιαπωνικό Nikkei 225 να ηγείται των κερδών στην περιοχή, καθώς τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, ενίσχυσε τις ελπίδες για μείωση των επιτοκίων.

Sell off στην Heineken

Οι μετοχές της Heineken υποχωρούν 7%, αφού η αύξηση των κερδών του πρώτου εξαμήνου του γίγαντα της ζυθοποιίας ήταν μικρότερη από ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές.
Η μετοχή της εταιρείας διαπραγματευόταν με πτώση 6,9% στις 8:23 π.μ. ώρα Λονδίνου.
Τα λειτουργικά κέρδη παρουσίασαν οργανική ανάπτυξη 12,5%, χαμηλότερα από την πρόβλεψη της εταιρείας που καταρτίστηκε με βάση το consecus για 13,2%.
Οι πωλήσεις μπύρας, οι οποίες αναμενόταν να αυξηθούν κατά 3,4%, αυξήθηκαν μόλις κατά 2,1%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης