Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Πολωνία δίνει 50 εκατ. ευρώ για να αγοραστούν πυρομαχικά πυροβολικού για την Ουκρανία

Η Πολωνία δίνει 50 εκατ. ευρώ για να αγοραστούν πυρομαχικά πυροβολικού για την Ουκρανία
Δεν διευκρινίζεται ωστόσο το πότε θα δοθούν τα χρήματα αυτά
Το ποσό των 50 εκατομμυρίων ευρώ συνεισφέρει η Πολωνία στην πρωτοβουλία της Τσεχίας για την αγορά πυρομαχικών πυροβολικού για τον ουκρανικό στρατό.
«Εκτιμούμε ιδιαίτερα την τσεχική πρωτοβουλία πυρομαχικών, για την οποία έχουμε διαθέσει 50 εκατομμύρια ευρώ» υπογράμμισε ο ΥΠΕΞ της Πολωνίας Radoslaw Sikorski σε δηλώσεις του στο περιοδικό Visegrad Insight.
Παρόλο αυτά ο Sikorski δεν απάντησε στο ερώτημα για το πότε ακριβώς θα λάβει η Τσεχία τα χρήματα που υπόσχεται η Πολωνία.
Υπενθυμίζεται πως ο Τσέχος πρόεδρος Petr Pavel, μιλώντας στη Διάσκεψη για την Ασφάλεια του Μονάχου στις 17 Φεβρουαρίου, είχε υποστηρίξει ότι η Τσεχία μπορεί να αγοράσει εκατοντάδες χιλιάδες βλήματα πυροβολικού για τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις από τρίτες χώρες, εάν υπάρχουν διαθέσιμα κεφάλαια.
Τον Απρίλιο, ο Τσέχος πρωθυπουργός ενημέρωσε ότι είχαν βρεθεί 500.000 οβίδες για την Ουκρανία στο πλαίσιο της τσεχικής πρωτοβουλίας.
Από αυτές έχουν συναφθεί συμβάσεις για την αγορά σχεδόν 200.000 ενώ το προσεχές διάστημα θα υπογραφούν συμβόλαια για την αγορά των υπόλοιπων 300 χιλιάδων οβίδων.
Επί του παρόντος, 18 χώρες συμμετέχουν στην πρωτοβουλία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης