Τελευταία Νέα
Κοινωνία

«Στο πλαίσιο οργανωμένου εγκλήματος η δολοφονία Καραϊβάζ - Θα έκανε αποκαλύψεις» - Ενοχή των 2 εκτελεστών προτείνει η εισαγγελέας

«Στο πλαίσιο οργανωμένου εγκλήματος η δολοφονία Καραϊβάζ - Θα έκανε αποκαλύψεις» - Ενοχή των 2 εκτελεστών προτείνει η εισαγγελέας
«Από τα τελευταία του άρθρα φαίνεται πως είχε σκοπό να κάνει αποκαλύψεις και ίσως εκεί βρίσκουμε το κίνητρο της δολοφονίας, γιατί δεν υπάρχει και κάτι άλλο» είπε η εισαγγελέας
Να κριθούν ένοχοι για την ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραβαίζ, τον Απρίλιο του 2021, στον Άλιμο, οι δύο κατηγορούμενοι, αδέλφια, ηλικίας 41 και 49 ετών, ζήτησε η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.
Ειδικότερα, το ότι δεν είναι μια απλή ανθρωποκτονία, αλλά έγινε στο πλαίσιο του οργανωμένου εγκλήματος, εκτίμησε η εισαγγελεας.
Κατά την κρίση τους, αυτός που εκτέλεσε το δημοσιογράφο είναι ο συνοδηγός της μηχανής και ο μικρότερος από τα δυο αδέρφια, 41 ετών ενώ ο αδερφος του, 49 ετών ήταν ο οδηγός της μηχανής, για τον οποίο ζήτησε τη μετατροπή της κατηγοριας από ανθρωποκτονία κατά συναυτουργία σε άμεση συνεργεια σε ανθρωποκτονία.
Ζήτησε, ακόμη, να απαλλαγεί από τα αδικήματα της οπλοφορίας και οπλοχρησίας.
«Θα ξεκινήσω από το τέλος. Οι κατηγορούμενοι τελέσαν την ανθρωποκτονία του Γιώργου Καραϊβαζ. Δεν είναι μια απλή ανθρωποκτονία, αλλά είναι στο πλαίσιο οργανωμένου εγκλήματος» είπε η εισαγγελική λειτουργός, απευθυνόμενη στο δικαστήριο.
Όπως εξήγησε η εισαγγελική λειτουργός ο Γιώργος Καραιβάζ ήταν αστυνομικός συντάκτης και από πολύ παλιά είχε πληροφορίες για το πώς λειτουργεί το οργανωμένο έγκλημα και αρκετές εγκληματικές οργανώσεις.
«Από τα τελευταία του άρθρα φαίνεται πως είχε σκοπό να κάνει αποκαλύψεις και ίσως εκεί βρίσκουμε το κίνητρο της δολοφονίας, γιατί δεν υπάρχει και κάτι άλλο» είπε η εισαγγελέας, επιχειρώντας να δώσει μία απάντηση για το κίνητρο της δολοφονίας.
Για τους δύο κατηγορούμενους η εισαγγελική λειτουργός τόνισε πως «είναι μέλη κάποιας εγκληματικής οργάνωσης» και επεσήμανε πως «μπορεί αυτά που έγγραφε ή θα έγγραφε (ο Γιώργος Καραιβάζ) να ενοχλούσαν».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης