Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Κομισιόν ερευνά τη διάσωση της αεροπορικής Condor από το γερμανικό δημόσιο

H Κομισιόν ερευνά τη διάσωση της αεροπορικής Condor από το γερμανικό δημόσιο
Η Condor είναι γερμανική αεροπορική εταιρεία τσάρτερ
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε εμπεριστατωμένη έρευνα για να αξιολογήσει κατά πόσον ένα γερμανικό μέτρο αναδιάρθρωσης ύψους 321,2 εκατ. ευρώ υπέρ της Condor είναι σύμφωνο με τους κανόνες της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις.
Το μέτρο είχε αρχικά εγκριθεί τον Ιούλιο του 2021 από την Επιτροπή βάσει των κατευθυντήριων γραμμών για τις κρατικές ενισχύσεις διάσωσης και αναδιάρθρωσης, αλλά η απόφαση της Επιτροπής ακυρώθηκε στη συνέχεια με την απόφαση του Γενικού Δικαστηρίου της 8ης Μαΐου 2024.
Η Condor είναι γερμανική αεροπορική εταιρεία τσάρτερ, η οποία παρέχει υπηρεσίες αερομεταφορών σε μεμονωμένους πελάτες και τουριστικούς πράκτορες από τους κόμβους της στη Γερμανία, με έμφαση στην αγορά ταξιδιών αναψυχής.
Τον Σεπτέμβριο του 2019, αναγκάστηκε να καταθέσει αίτηση πτώχευσης λόγω της εισόδου σε εκκαθάριση της μητρικής της εταιρείας, του ομίλου Thomas Cook.
Τον Ιούλιο του 2021, η Επιτροπή ενέκρινε μέτρο αναδιάρθρωσης ύψους 321,2 εκατ. ευρώ για να καταστεί δυνατή η επιστροφή της Condor στη βιωσιμότητα.
Το μέτρο αναδιάρθρωσης περιελάμβανε:
(i) διαγραφή χρέους ύψους 90 εκατ. ευρώ για ένα κρατικά εγγυημένο δημόσιο δάνειο ύψους 550 εκατ. ευρώ που χορηγήθηκε από τη γερμανική αναπτυξιακή τράπεζα KfW,
(ii) αναδιάρθρωση των όρων αποπληρωμής του υπολοίπου του εν λόγω δανείου, στο βαθμό που χρησιμοποιήθηκε για τη χρηματοδότηση δαπανών αναδιάρθρωσης, και
(iii) διαγραφή χρέους ύψους 20,2 εκατ. ευρώ για τόκους που όφειλε η Condor στο πλαίσιο της αποζημίωσης που είχε λάβει για τον covid.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης