Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Edison: Τιμή - στόχος τα 49 ευρώ για τη Metlen, έρχονται αναβαθμίσεις

tags :
Edison: Τιμή - στόχος τα 49 ευρώ για τη Metlen, έρχονται αναβαθμίσεις
Η Edison διατηρεί την τιμή - στόχο στα 49 ευρώ, την οποία είχε αυξήσει σε πρόσφατο report
Καλά τοποθετημένη για μια πιθανή αναβάθμιση στην επενδυτική βαθμίδα από τους οίκους αξιολόγησης αργότερα φέτος, επιτυγχάνοντας το στόχο της, βρίσκεται η Metlen, σύμφωνα με ανάλυση της Edison, στον απόηχο των αποτελεσμάτων για το α΄εξάμηνο του 2024.
Η Edison διατηρεί την τιμή - στόχο στα 49 ευρώ, την οποία είχε αυξήσει σε πρόσφατο report.
Η αποτίμηση στο DCF έχει αυξηθεί στα 47 ευρώ/μετοχή λόγω δευτερευουσών αναθεωρήσεων κερδών, ενώ συνδυάζοντας μια πολλαπλή αποτίμηση από ομοτίμους, η τιμή στα 51 ευρώ/μετοχή αντικατοπτρίζει τις δυνατότητες rerating.
Η Metlen διαπραγματεύεται με P/E στο 7,2x, σχετικά χαμηλό σε σύγκριση με ομότιμες.

Ρεκόρ EBITDA για τη Metlen

Όπως αναφέρει η Edison, η Metlen Energy & Metals πέτυχε ρεκόρ EBITDA πρώτου εξαμήνου ύψους 474 εκατ. ευρώ το 2024 (έναντι 437 εκατ. ευρώ ), ενώ παράλληλα αύξησε το λειτουργικό περιθώριο κέρδους της κατά 169 μ.β. σε 19,1% (17,4% στο α' εξάμηνο του 2023).
Τα έσοδα μειώθηκαν οριακά (-1% στα €2.482 εκατ.), αλλά το διαφοροποιημένο και συνεργατικό επιχειρηματικό μοντέλο της Metlen σε όλους τους τομείς της ενέργειας και της
τομείς των μετάλλων συμβάλλει στην αύξηση των περιθωρίων και της ποικιλομορφίας των κερδών της (προς τις ΑΠΕ/Υπηρεσίες κοινής ωφέλειας/μέταλλα και μακριά από την ασταθή προμήθεια φυσικού αερίου).
Τόσο τα καθαρά κέρδη μετά τις μειοψηφίες, όσο και τα κέρδη ανά μετοχή αυξήθηκαν κατά περίπου 5% σε ετήσια βάση, σε 282 εκατ. ευρώ και 2,04 ευρώ, αντίστοιχα.
Το καθαρό χρέος/EBITDA είναι 1,76x και η Metlen φαίνεται καλά τοποθετημένη για πιθανή αναβάθμιση σε επενδυτικό επίπεδο.

metlen.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης