Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mεικτά πρόσημα στη Wall, με το βλέμμα σε εταιρικά αποτελέσματα και rotation – Στο -0,4% o Dow, ο Nasdaq +0,4%

Mεικτά πρόσημα στη Wall, με το βλέμμα σε εταιρικά αποτελέσματα και rotation – Στο -0,4% o Dow, ο Nasdaq +0,4%
Oι μετέχοντες στην αγορά πουλάνε τις υπεραγορασμένες τεχνολογικές μετοχές και στρέφονται προς μετοχές εταιρειών χαμηλής κεφαλαιοποίησης του δείκτη Russell
Μεικτά πρόσημα εμφανίζουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street τη Δευτέρα 29 Ιουλίου, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στα εταιρικά αποτελέσματα β’ τριμήνου.
Την ίδια ώρα, εν αναμονή της νομισματικής χαλάρωσης από τη Fed τον Σεπτέμβριο, οι μετέχοντες στην αγορά πουλάνε τις υπεραγορασμένες τεχνολογικές μετοχές και στρέφονται προς μετοχές εταιρειών χαμηλής κεφαλαιοποίησης του δείκτη Russell αλλά και κυρίως προς εταιρείες του δείκτη Dow Jones, όπως τράπεζες, και δη περιφερειακές.
Σε αυτό το κλίμα, ο δείκτης Dow Jones σημειώνει πτώση -0,4% στις 40.421 μον., ο δείκτης S&P 500 καταγράφει άνοδο +0,3% στις 5.475 μον. ενώ ο δείκτης Nasdaq ενισχύεται +0,4% στις 17.488 μον.
Tέλος, ο δείκτης Russel σημειώνει οριακές μεταβολές, στις 2.260 μον.

Η χαλάρωση του tech trade οδήγησε τους βασικούς δείκτες της αγοράς χαμηλότερα, αλλά η κάλυψη τομέων όπως αυτός της μικρής κεφαλαιοποίησης ήταν ενθαρρυντική για πολλούς αναλυτές.
«Τώρα που βλέπουμε περισσότερη συμμετοχή, παρότι διαπιστώνεται μια κάποια αστάθεια τις τελευταίες εβδομάδες, νομίζω ότι έρχεται, τελικά, ένα καλύτερο μέλλον για τους μακροπρόθεσμους επενδυτές καθώς προχωράμε» δήλωσε η Callie Cox, επικεφαλής στρατηγικής αγοράς στη Ritholtz.
Τα προς δημοσίευση αποτελέσματα αυτής της εβδομάδας θα παίξουν ρόλο στον καθορισμό του εάν οι μετοχές τεχνολογίας θα ανακάμψουν.
Η Microsoft, η Meta Platforms, η Apple και η Amazon πρόκειται να ανακοινώσουν τα θεμελιώδη στοιχεία τους τις επόμενες ημέρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης