Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοκ στη Γερμανία: Εκρήξεις στο εργοστάσιο της μεγαλύτερης χημικής βιομηχανίας στον κόσμο, τουλάχιστον 14 τραυματίες

Σοκ στη Γερμανία: Εκρήξεις στο εργοστάσιο της μεγαλύτερης χημικής βιομηχανίας στον κόσμο, τουλάχιστον 14 τραυματίες
Γύρω στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας (29/7) σημειώθηκε έκρηξη στο μεγαλύτερο χημικό εργοστάσιο της Γερμανίας, όπως μεταδίδει η Bild
Μεγάλος συναγερμός σήμανε στο εργοστάσιο της BASF στη Γερμανία, της μεγαλύτερης χημικής εταιρείας του κόσμου.
Ειδικότερα, γύρω στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας (29/7) σημειώθηκε έκρηξη στο μεγαλύτερο χημικό εργοστάσιο της Γερμανίας, όπως μεταδίδει η Bild. 
Ως αποτέλεσμα του περιστατικού, 14 εργαζόμενοι τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν προληπτικά στην κλινική του εργοστασίου.
To Γραφείο Τύπου της εταιρείας ανέφερε σε ένα σύντομο δελτίο τύπου στις 12:43 μ.μ. ότι «έχει σημειωθεί έκρηξη με επακόλουθη πυρκαγιά σε εργοστάσιο στο νότιο τμήμα του εργοστασίου της BASF SE στο Ludwigshafen».
Ως αποτέλεσμα της έλρηξης, ένα τεράστιο σύννεφο καπνού βρίσκεται πάνω από το Mannheim (Βάδη-Βυρτεμβέργη) και το Ludwigshafen (Ρηνανία-Παλατινάτο).
Όπως προσθέτει η Bild, η πυροσβεστική του εργοστασίου της BASF βρίσκεται σε επιφυλακή.
Σύμφωνα, δε, με την εταιρεία, οχήματα περιβαλλοντικής παρακολούθησης κινούνται εντός και εκτός των εγκαταστάσεων του εργοστασίου.
Ένας κρότος είχε επίσης αναφερθεί στην αστυνομία, είπε στο SWR μια εκπρόσωπος του αρχηγείου της αστυνομίας του Ρήνου-Παλατινάτου.
Υπήρξαν πολλές κλήσεις από κατοίκους των γύρω περιοχών.
«Η αιτία προσδιορίζεται», καταλήγει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.
Επισημαίνεται ότι η BASF, Badische Anilin und Soda Fabrik, είναι χημική βιομηχανία, που σήμερα είναι η μεγαλύτερη του κόσμου.
Η έδρα της βρίσκεται στο Ludwigshafen στο κρατίδιο της Ρηνανία-Παλατινάτου στη Γερμανία.
Δραστηριοποιείται σε προϊόντα χημικά, πλαστικά, γεωργικά, στις χημικές κατασκευές καθώς και στο αργό πετρέλαιο και το φυσικό αέριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης