Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Διαγωνισμός Φωτογραφίας του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το Κλίμα

Διαγωνισμός Φωτογραφίας του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το Κλίμα
Ψηφίστε την αγαπημένη σας φωτογραφία για το κλίμα έως τις 9 Αυγούστου

Το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για το Κλίμα προσκαλεί όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν ενεργά στον κορυφαίο ευρωπαϊκό στόχο, ψηφίζοντας την αγαπημένη τους φωτογραφία που αποτυπώνει δράσεις για το κλίμα, οι οποίες έγιναν σε ένα σπίτι, σε κάποια κοινότητα ή σε μία πόλη. Ο Διαγωνισμός Φωτογραφίας του Συμφώνου για το Κλίμα, οι υποψηφιότητες στον οποίο μπορούσαν να υποβληθούν έως τις 28 Ιουνίου, έχει σκοπό να προβάλει τις τοπικές δράσεις για το κλίμα, να ευαισθητοποιήσει και να φέρει την αλλαγή σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Το European Climate Pact είναι μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που στοχεύει στην προώθηση της ενεργού συμμετοχής των πολιτών, των κοινοτήτων και των οργανισμών στη δράση για την κλιματική αλλαγή και τη βιωσιμότητα. Το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για το Κλίμα επιδιώκει να ενισχύσει την ευαισθητοποίηση για την κλιματική αλλαγή και να κινητοποιήσει πολίτες και οργανώσεις ώστε να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να υλοποιήσουν πρακτικές λύσεις για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, την προώθηση της πράσινης μετάβασης και τη βελτίωση της ανθεκτικότητας απέναντι στην κλιματική αλλαγή.

Ελληνικές Συμμετοχές

Οι ελληνικές συμμετοχές που ξεχώρισαν στον διαγωνισμό και προκρίθηκαν στην τελική φάση ψηφοφορίας στην κατηγορία Βραβείο του Κοινού, είναι τρεις (αριθμ. 9, 15 και 28). Και οι τρεις φωτογραφίες αποτυπώνουν δημιουργικές και εμπνευσμένες συλλογικές δράσεις για το κλίμα που λαμβάνουν χώρα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Πώς να Ψηφίσετε:

  1. Επισκεφθείτε την ψηφιακή μας γκαλερί για να δείτε τις διαγωνιζόμενες φωτογραφίες.
  2. Κάντε κλικ σε κάθε φωτογραφία για να τη μεγεθύνετε και διαβάστε τη συνοδευτική λεζάντα.
  3. Ψηφίστε την αγαπημένη σας φωτογραφία.

Μπορείτε να ψηφίσετε μόνο μία φωτογραφία. Όποια φωτογραφία συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους θα κερδίσει το Βραβείο Κοινού. Η ψηφοφορία θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 9 Αυγούστου 2024, στις 19:00.

Διαδικασία Επιλογής:

  • Μία Επιτροπή Προεπιλογής θα επιλέξει 30-50 συμμετοχές για τις τρεις κατηγορίες (σπίτι, κοινότητα, πόλη)
  • Τρεις νικητές (πρώτη, δεύτερη, τρίτη θέση) για κάθε μία από τις κατηγορίες, δηλαδή συνολικά εννέα νικητές, θα επιλεγούν από Κριτική Επιτροπή που θα αποτελείται από ειδικούς στην επικοινωνία και την κλιματική δράση, οι οποίοι θα διοριστούν από τη Γραμματεία και το DG CLIMA.
  • Το κοινό θα ψηφίσει για την κατηγορία Βραβείο Κοινού (ένας νικητής).

Οι τέσσερις νικητές των αντίστοιχων πρώτων θέσεων (κύριος νικητής ανά κατηγορία: σπίτι, κοινότητα και πόλη - και νικητής δημόσιας ψηφοφορίας) θα επωφεληθούν από πρόσθετη προβολή της δράσης τους για το κλίμα στα μέσα ενημέρωσης, χάρη σε μια ειδική διεθνή καμπάνια επικοινωνίας.

Τι κερδίζουν οι νικητές:

Οι συνολικά δέκα νικητές, συμπεριλαμβανομένου του νικητή του Βραβείου Κοινού, θα έχουν την ευκαιρία:

  • να προσκληθούν στην ετήσια εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το Κλίμα στις Βρυξέλλες, το 2025, με καλυμμένα τα έξοδα ταξιδιού και διαμονής,
  • να προβληθούν οι φωτογραφίες τους σε εκθέσεις και συγκεκριμένα στο COP29 στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, καθώς και στην ετήσια εκδήλωση στις Βρυξέλλες,
  • να λάβουν ψηφιακό πιστοποιητικό διάκρισης,
  • να εμφανίζονται σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες του Συμφώνου για το Κλίμα.

Γίνετε Μέρος της Δράσης:

Ψηφίζοντας για αυτόν τον διαγωνισμό, βοηθάτε να διαδοθεί το μήνυμα για την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της, να αναγνωριστούν οι δράσεις για το κλίμα και να δοθούν έμπνευση και παραδείγματα για δημιουργικές λύσεις σε όλη την Ευρώπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης