Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μπαράζ ανακοινώσεων από τις ταξιδιωτικές εταιρείες προς τους τουρίστες: Εγκαταλείψτε αμέσως τον Λίβανο και ακυρώστε τα ταξίδια σας

Μπαράζ ανακοινώσεων από τις ταξιδιωτικές εταιρείες προς τους τουρίστες: Εγκαταλείψτε αμέσως τον Λίβανο και ακυρώστε τα ταξίδια σας

Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, το Τελ Αβίβ εξετάζει σενάρια για την ανάληψη σοβαρής στρατιωτικής δράσης στον Λίβανο

Σχετικά Άρθρα
Οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία, μαζί με πολλές άλλες χώρες, έχουν εκδώσει επείγουσες ταξιδιωτικές συμβουλές ζητώντας από τους πολίτες τους να αποφύγουν ή να εγκαταλείψουν αμέσως τον Λίβανο.
Οι περιφερειακές εντάσεις έχουν κλιμακωθεί τη Δευτέρα (29/7/2024) με το Ισραήλ να σκέφτεται να χτυπήσει την Hezbollah μετά από μια επίθεση με ρουκέτα στα κατεχόμενα Υψίπεδα του Γκολάν, την οποία αμφότερες οι πλευρές αρνήθηκαν την ευθύνη.
Η πρεσβεία των ΗΠΑ στον Λίβανο συμβούλεψε τους πολίτες της που ταξιδεύουν από ή προς τον Λίβανο να «παρακολουθούν στενά την κατάσταση της πτήσης τους», καθώς οι αλλαγές θα μπορούσαν να συμβούν με ελάχιστη ειδοποίηση.
Τόνισε επίσης την ανάγκη οι ταξιδιώτες να «κάνουν εναλλακτικά σχέδια» εάν χρειαστεί.
Οι πολίτες των ΗΠΑ ενθαρρύνονται να εγγραφούν στο Πρόγραμμα Εγγραφής Έξυπνων Ταξιδιωτών για να λαμβάνουν ενημερώσεις και να διευκολύνουν την παρακολούθηση τοποθεσίας σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.
Εν τω μεταξύ, η Γαλλία καταδίκασε την επίθεση στα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψίπεδα του Γκολάν.
Επανέλαβε τη συμβουλή του προς τους Γάλλους υπηκόους να αποφεύγουν τα ταξίδια στον Λίβανο, το Ισραήλ ή τα Παλαιστινιακά Εδάφη.
Το Υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου ενημέρωσε επίσης την ταξιδιωτική του συμβουλή, καλώντας τους Βρετανούς υπηκόους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν «όλα τα ταξίδια στον Λίβανο».

Κλιμακώνεται η ένταση

Η Ιρλανδία ενημέρωσε επίσης τις ταξιδιωτικές της συμβουλές, καλώντας τους πολίτες της να εγκαταλείψουν τον Λίβανο ή να ακυρώσουν τυχόν ταξιδιωτικά σχέδια.
Το ιρλανδικό υπουργείο Εξωτερικών προειδοποίησε ότι οι εντάσεις στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου θα μπορούσαν να κλιμακωθούν γρήγορα, επηρεάζοντας την ικανότητα να εγκαταλείψει τον Λίβανο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης