Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κόλαφος οι FT: Ουκρανία και Δύση ξέρουν πολύ καλά ότι δεν θα μπορέσουν να ανακτηθούν στρατιωτικά, τα εδάφη που χάθηκαν

Κόλαφος οι FT: Ουκρανία και Δύση ξέρουν πολύ καλά ότι δεν θα μπορέσουν να ανακτηθούν στρατιωτικά, τα εδάφη που χάθηκαν
«Ξέρουν αλλά δεν μιλούν δημόσια γι' αυτό...»
Καταπέλτης είναι ο αρθρογράφος της βρετανικής εφημερίδας Financial Times Gideon Rahman καθώς σε άρθρο του, παραδέχεται ότι οι Ουκρανοί και οι υποστηρικτές τους στη Δύση γνωρίζουν πολύ καλά ότι το Κίεβο δεν θα μπορέσει να ανακτήσει στρατιωτικά τα εδάφη που χάθηκαν στη σύγκρουση με τη Ρωσία.
Όπως αναφέρει ο ίδιος, «ξέρουν αλλά δεν μιλούν δημόσια γι' αυτό...»
"Με βάση την τρέχουσα κατάσταση, είναι απίθανο το Κίεβο να μπορέσει να πάρει πίσω όλη την επικράτειά του με τη βία.
Οι Ουκρανοί και οι κύριοι δυτικοί υποστηρικτές τους το γνωρίζουν αυτό, αν και δεν το παραδέχονται δημόσια.
Η ιδέα των εδαφικών παραχωρήσεων στους όρους διαπραγμάτευσης για την ειρήνη βρίσκει κάποια υποστήριξη στον ουκρανικό πληθυσμό, αν και αυτή δεν είναι η θέση της πλειοψηφίας ακόμη», εκτιμά ο Gideon Rahman.
Ο αρθρογράφος αποκαλεί τις εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία, ως το μεγαλύτερο εμπόδιο στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, παράγοντας χωρίς τον οποίο μια σοβαρή συζήτηση για μελλοντικά σύνορα ή εδάφη που ελέγχονται από το Κίεβο είναι αδύνατη.
Κατά τη γνώμη του, η κυβέρνηση του σημερινού προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden δεν θα συμφωνήσει με το καθεστώς της ουδέτερης Ουκρανίας, αλλά το συγκεκριμένο σενάριο δεν μπορεί να αποκλειστεί εάν ο Donald Trump έρθει στην εξουσία.
Προς το παρόν, πιστεύει ο Rahman, η Μόσχα δεν ενδιαφέρεται να σταματήσει τις εχθροπραξίες.
Ο γραμματέας Τύπου του Ρώσου Προέδρου Peskov τόνισε ότι η Ρωσία παραμένει ανοιχτή σε οποιονδήποτε διάλογο για την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της συμμετοχής μεσολαβητών, αλλά υπό την προϋπόθεση ότι θα επιτύχει τους στόχους της.
Στις 14 Ιουνίου, ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin, σε συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών, κατονόμασε τις προϋποθέσεις για την επίλυση της κατάστασης στην Ουκρανία. Μεταξύ αυτών είναι η αποχώρηση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων από το Ντονμπάς και τη Νοβοροσίγια, αλλά και η μη ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ. Επιπλέον, η Ρωσία θεωρεί απαραίτητο να άρει όλες τις δυτικές κυρώσεις εναντίον της και να καθιερώσει ένα καθεστώς αδέσμευτου και απαλλαγμένου από πυρηνικά για την Ουκρανία.
Ο Putin ανέφερε ότι εάν η Ουκρανία και η Δύση αρνηθούν αυτούς τους όρους, μπορεί να αλλάξουν στο μέλλον.
Το Κίεβο απέρριψε το ρωσικό ειρηνευτικό σχέδιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης