Τελευταία Νέα
Διεθνή

Koudelka (Τσεχική Υπηρεσία Ασφάλειας): Ο κόσμος βρίσκεται στα πρόθυρα μιας παγκόσμιας σύγκρουσης – Η Δύση να περιμένει πόλεμο

Koudelka (Τσεχική Υπηρεσία Ασφάλειας): Ο κόσμος βρίσκεται στα πρόθυρα μιας παγκόσμιας σύγκρουσης – Η Δύση να περιμένει πόλεμο

O Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, Ολλανδός ναύαρχος Rob Bauer, είπε ότι η Δύση θα έπρεπε να είχε προετοιμαστεί για πόλεμο

Σχετικά Άρθρα
Η τρέχουσα διεθνής κατάσταση στον κόσμο είναι εξαιρετικά τεταμένη, δήλωσε ο επικεφαλής της τσεχικής υπηρεσίας ασφάλειας και πληροφοριών, Michal Koudelka.
«Ο κόσμος βράζει και κινείται επικίνδυνα στα πρόθυρα της παγκόσμιας σύγκρουσης.
Σε αυτήν την κατάσταση, οι υπηρεσίες πληροφοριών θα συνεχίσουν να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να συμβάλουν στην προστασία της Τσεχικής Δημοκρατίας και των πολιτών της», δήλωσε ο Koudelka.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η μετανάστευση, η εχθρική προπαγάνδα, η απειλή της ισλαμικής τρομοκρατίας, η ανάπτυξη του εξτρεμισμού, η παράνομη διακίνηση όπλων, οι κυβερνοεπιθέσεις ή η πιθανή κατάχρηση της τεχνητής νοημοσύνης συμβάλλουν επίσης στην αστάθεια.
Ο επικεφαλής της Τσεχικής Υπηρεσίας Ασφάλειας και Πληροφοριών προέτρεψε να συνειδητοποιήσουμε ότι η ασφάλεια στη χώρα αφορά κάθε πολίτη, γιατί «ζούμε στον ίδιο πλανήτη».

Η Δύση να περιμένει πόλεμο

Νωρίτερα αυτό το έτος, ο Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, Ολλανδός ναύαρχος Rob Bauer, είπε ότι η Δύση θα έπρεπε να είχε προετοιμαστεί για έναν «περιεκτικό πόλεμο» με τη Ρωσία.
Ο ανώτερος αξιωματούχος του ΝΑΤΟ πρόσθεσε επίσης ότι «δεν μπορούν να προγραμματιστούν όλα και δεν θα πάνε όλα ομαλά τα επόμενα 20 χρόνια».
Προηγουμένως, ανώτερος αξιωματούχος της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ είπε ότι η Συμμαχία χρειάζεται έναν «μετασχηματισμό του πολέμου» και κάλεσε για προετοιμασίες για μια εποχή στην οποία «τα πάντα μπορούν να συμβούν ανά πάσα στιγμή, στην οποία πρέπει να περιμένουμε το απροσδόκητο», συμπεριλαμβανομένου του πολέμου.
«Χρειαζόμαστε έναν μετασχηματισμό της προσέγγισης του ΝΑΤΟ στον πόλεμο», δήλωσε ο Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ.
Σημείωσε ότι στο παρελθόν, οι κυβερνήσεις και οι εταιρείες του ΝΑΤΟ είχαν ζήσει σε μια εποχή όπου τα πάντα ήταν προβλέψιμα, ελεγχόμενα και επικεντρωμένα στην αποτελεσματικότητα.
Αλλά και ο Βρετανός Αρχηγός του Στρατού δήλωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο αντιμετωπίζει σήμερα απειλές από τέσσερις χώρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης