Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Γερμανία και η Δανία μετέφεραν οκτώ άρματα μάχης Leopard 1A5 στην Ουκρανία

Η Γερμανία και η Δανία μετέφεραν οκτώ άρματα μάχης Leopard 1A5 στην Ουκρανία
Το νέο πακέτο περιλαμβάνει επίσης 21 χιλιάδες βλήματα που προορίζονται για αντιαεροπορικά αυτοκινούμενα πυροβόλα Gepard και 10 επιφανειακά drones
Με καθυστέρηση 3 εβδομάδων, το Βερολίνο ενημέρωσε τη λίστα των όπλων που μεταφέρθηκαν στο Κίεβο, συμπεριλαμβανομένων οκτώ αρμάτων μάχης Leopard 1A5 μαζί με ανταλλακτικά που παραδόθηκαν στην Ουκρανία ως μέρος ενός κοινού έργου με τη Δανία.
Αυτό προκύπτει από τον κατάλογο της στρατιωτικής βοήθειας προς τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις που δημοσιεύεται στον ιστότοπο της γερμανικής κυβέρνησης.
Το νέο πακέτο περιλαμβάνει επίσης 21 χιλιάδες βλήματα που προορίζονται για αντιαεροπορικά αυτοκινούμενα πυροβόλα Gepard και 10 επιφανειακά drones.
Επιπλέον, το Βερολίνο μετέφερε στο Κίεβο δύο τεθωρακισμένα οχήματα επισκευής και ανάκτησης Bergepanzer 2 με ανταλλακτικά, 10 σταθμούς ραντάρ επιτήρησης εδάφους, 24.810 κράνη μάχης και ένα νοσοκομείο πεδίου.
Η Γερμανία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος προμηθευτής όπλων στην Ουκρανία μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες. Συνολικά, μέχρι στιγμής έχει διαθέσει κεφάλαια για στρατιωτική υποστήριξη στο Κίεβο και έχει δεσμευτεί για μελλοντικές δαπάνες ύψους περίπου 28 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Οι ρωσικές αρχές έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι η άντληση όπλων στην Ουκρανία δεν θα αποδυναμώσει την αποφασιστικότητα της Μόσχας ούτε θα αλλάξει την πορεία της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης