Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kamala Harris: Μία καριέρα γεμάτη μεγάλες αποτυχίες - Εμμονή για φυλάκιση των πάντων, ακόμη και αθώων

Kamala Harris: Μία καριέρα γεμάτη μεγάλες αποτυχίες - Εμμονή για φυλάκιση των πάντων, ακόμη και αθώων
Ουκ ολίγες φορές, η Kamala Harris έχει επικριθεί για τον ζήλο της να κρατήσει στη φυλακή ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων αθώων
Σχετικά Άρθρα
Αν και διορίστηκε σε θέσεις μεγάλης εξουσίας τα τελευταία χρόνια, η υποψήφια πρόεδρος Kamala Harris «χρεώνεται» μία σειρά από μεγάλες επιτυχίες, όσο και αν προσπαθούν να την αποθεώσουν τα συστημικά μέσα ενημέρωσης με την προαγάνδα τους.
Όπως προειδοποιεί σε ανοικτή επιστολή προς το Κογκρέσο η Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ) Advancing American Freedom, η νυν αντιπρόεδρος των ΗΠΑ K. Harris «κατέχει κάθε μία» από τις αποτυχίες του προέδρου Joe Biden.
«Αν και η Αριστερά και τα μέσα ενημέρωσης πρόκειται να εξαλείψουν τις προηγούμενες αποτυχίες της Harris κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Biden, η πορεία της είναι μόνιμα χαραγμένη στο μυαλό του αμερικανικού λαού», δήλωσε ο Paul Teller στη Daily Signal, εκτελεστικός διευθυντής στην Advancing American Freedom -υποστηρίζει συντηρητικές πολιτικές στο Καπιτώλιο και ιδρύθηκε από τον πρώην αντιπρόερο Mike Pence.
Στην επιστολή η ΜΚΟ χρησιμοποιεί το «Biden Accountability Tracker» που παρουσιάζει μια λίστα με «ενοχλητικές και επιβλαβείς ενέργειες», συμπεριλαμβανομένης «κάθε σημαντικής πολιτικής απόφασης που λαμβάνεται, εκτελεστικής δράσης που έχει ληφθεί ή κανονισμού που εκδίδεται από τη διοίκηση που βλάπτει τον αμερικανικό λαό».
«Η ΜΚΟ κρατήσει ένα αρχείο των αποτυχιών της κυβέρνησης Biden-Harris από το 2021, από την αντιστροφή των συνοριακών πολιτικών Trump-Pence, την προώθηση μιας δαπανηρής και επαχθούς ατζέντας για το κλίμα και τη χρήση του FDA για το επικίνδυνο φάρμακο για την άμβλωση», ανέφερε ο Paul Teller στην Daily Signal. «Η Kamala Harris κατέχει κάθε μία από αυτές τις αποτυχίες, μαζί με το ιστορικό της από την εποχή της ως γενική εισαγγελέας της Καλιφόρνια και γερουσιαστής».
Όταν ήταν εισαγγελέας, μεταξύ άλλων, η Harris διέταξε να ερευνηθεί το σπίτι του δημοσιογράφων ερευνητή David Daleiden, ο οποίος είχε αποκαλύψει την πώληση οργάνων μωρού από άμβλωση από αξιωματούχους της «Planned Parenthood» για κέρδος. Ετοίμασε μια νομική αγωγή εναντίον του Daleiden, την οποία άσκησε ο διάδοχός της ως γενικός εισαγγελέας της Καλιφόρνια -τώρα Υπουργός Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών Xavier Becerra- εναντίον του δημοσιογράφου.
Το «Biden Accountability Tracker» πραγματοποιεί στη συνέχεια μίε εκτενή αναφορά στις αποτυχημένες ενέργειες για το μεταναστευτικό που οδήγησε στη μαζική εισροή παράνομων μεταναστών στα νότια σύνορα.
Δείτε την επιστολή εδώ: Biden-Accountability-Tracker-Letter-to-Capitol-Hill-07-23-2024.pdf

Κρατώντας μη βίαιους πολίτες στη φυλακή 

Ήδη από το 2020, το «The American Prospect» είχε προστεθεί στις φωνές κατά της Kamala Harris για το έργο της K. Harris ως εισαγγελέα.
Η γερουσιαστής τοτε Kamala Harris, αψήφησε επανειλημμένα και ανοιχτά τις εντολές του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ για μείωση του υπερπληθυσμού στις φυλακές της Καλιφόρνια ενώ υπηρετούσε ως γενικός εισαγγελέας της πολιτείας, σύμφωνα με νομικά έγγραφα που εξετάστηκαν από το Prospect.
Η νομική της Ηarris ομάδα κατέθεσε προτάσεις που καταδικάστηκαν από δικαστές και νομικούς εμπειρογνώμονες ως παρεμποδιστικές, κακόπιστες και ανόητες, υποδηλώνοντας μάλιστα ότι το Ανώτατο Δικαστήριο δεν είχε δικαιοδοσία να διατάξει μείωση στον πληθυσμό των φυλακών της Καλιφόρνια.
Οι παρατηρητές ανησυχούσαν ότι η συμπεριφορά του γραφείου του Ηarris είχε υπονομεύσει την ίδια την ικανότητα των ομοσπονδιακών δικαστών να επιβάλλουν τις έννομες εντολές τους σε κρατικό επίπεδο, ωθώντας το ομοσπονδιακό δικαστικό σύστημα στα πρόθυρα μιας συνταγματικής κρίσης. Αυτή η ακραία αντίσταση σε απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου έγινε για να αποτραπεί η απελευθέρωση λιγότερων από 5.000 μη βίαιων παραβατών, για τους οποίους πολλά δικαστήρια είχαν αποφασίσει ότι δεν παρουσίαζαν σχεδόν κανένα κίνδυνο υποτροπής ή απειλής για τη δημόσια ασφάλεια.
Ουκ ολίγες φορές, η Kamala Harris έχει επικριθεί για τον ζήλο της να κρατήσει στη φυλακή ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων αθώων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης