Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σάλος στις ΗΠΑ: Οι αρχές είχαν εντοπίσει τον επίδοξο δολοφόνο του Trump 90 λεπτά πριν ανοίξει πυρ - Τα αποκαλυπτικά μηνύματα

Σάλος στις ΗΠΑ: Οι αρχές είχαν εντοπίσει τον επίδοξο δολοφόνο του Trump 90 λεπτά πριν ανοίξει πυρ - Τα αποκαλυπτικά μηνύματα
Ο Crooks φέρεται να έχει σταθμεύσει λίγα μόλις μέτρα μακριά από τους αξιωματικούς της αμερικανικής αστυνομίας
Γραπτά μηνύματα μεταξύ αξιωματικών και σκοπευτών αποκάλυψαν ότι οι αρχές των ΗΠΑ, που είχαν ως αρμοδιότητα τη φύλαξη της συγκέντρωσης του Donald Trump στην Pennsylvania εντόπισαν τον επίδοξο δολοφόνο του και τον επισήμαναν στους συναδέλφους του ως ύποπτο τουλάχιστον 90 λεπτά πριν αυτός ανοίξει πυρ.
Τα μηνύματα, τα οποία έλαβε το Fox News Digital από τον Ρεπουμπλικανό γερουσιαστή Chuck Grassley (ο οποίος με τη σειρά του τα έλαβε από τη Μονάδα Υπηρεσιών Έκτακτης Ανάγκης της Κομητείας Beaver) έδειξαν ότι οι αξιωματικοί έβαλαν στο σχόχαστρο τον 20χρονο Thomas Matthew Crooks αφότου τον εντόπισαν χρησιμοποιώντας έναν ανιχνευτή απόστασης.
Παρόλα αυτά, για άγνωστους, ακόμη, λόγους, δεν τον προσέγγισαν και δεν προσπάθησαν να τον εμποδίσουν.
Το πρώτο στιγμιότυπο οθόνης αποκαλύπτει μηνύματα αξιωματικών της ESU του Beaver, ενώ το δεύτερο είναι από έναν ελεύθερο σκοπευτή της κομητείας του Beaver που αναχωρεί από τη βάρδια του γύρω στις 4:30 - περίπου μιάμιση ώρα πριν ανέβει ο Trump στη σκηνή.

1_27.webp

Σε μια ομαδική συνομιλία, γύρω στις 4:36 μ.μ., όταν ένας από τους αστυνομικούς έστειλε μήνυμα ότι η βάρδια του τελειώνει, προειδοποίησε ότι ένας άνδρας, ο οποίος αργότερα αναγνωρίστηκε ως Crooks, είχε σταθμεύσει κοντά στο όχημά τους.
«Κάποιος ακολούθησε τα στοιχεία μας και μπήκε κρυφά παρκάροντας δίπλα στα αυτοκίνητά μας - να το ξέρετε», έγραφετο μήνυμα ενός εκ των αξιωματικών.

2_21.webp

Σε επόμενο μήνυμα αποκαλύπτεται ότι ο Crooks βρισκόταν περίπου 50 μέτρα από την έξοδο του χώρου της συγκέντρωσης, καθισμένος σε ένα τραπέζι πικνίκ.
Δύο άλλοι κόντρα-σκοπευτές απάντησαν με ένα emoji με μπράβο και απάντησαν γράφοντας, «Roger that», δηλώνοντας έτσι ότι θα λάβουν υπ όψιν τους τη σχετική πληροφορία.
Περίπου 45 λεπτά αργότερα, στις 5:10 μ.μ., οι αστυνομικοί επισήμαναν ότι ο Crooks ήταν εν κινήσει και είχε τοποθετηθεί κοντά στο κτίριο της American Glass International (AGR).
Ο Crooks αργότερα θα βρει καταφύγιο στην οροφή, πάνω από το κτίριο της AGR, για να στοχεύσει τον πρώην πρόεδρο.

3_13.webp

4_10.webp


Ενώ ο Crooks περίμενε, ένας αστυνομικός τράβηξε μια φωτογραφία του 20χρονου ύποπτου.
Η φωτογραφία έδειχνε τον Crooks να ακουμπάει στο κτίριο AGR με τα χαρακτηριστικά λιπαρά μαλλιά μέχρι τους ώμους και το γκρι μπλουζάκι του.

Trump-assassination-police-take-down-shooter_04.webp

«Το παιδί τριγυρνά γύρω από το κτίριο στο οποίο βρισκόμαστε», έγραψε ένας αξιωματικός σε ένα μήνυμα κειμένου, επισυνάπτονας μια εικόνα του δράστη.
Πιστεύω ότι βρίσκεται στο AGR. Τον είδα με έναν ανιχνευτή απόστασης να κοιτάζει προς τη σκηνή. Πληροφοριακά. Εάν θέλετε να ειδοποιήσετε τους ελεύθερους σκοπευτές για να τον προσέξουν»
«Τον έχασα από τα μάτια μου», πρόσθεσε μετέπειτα ο αξιωματικός.
Ένα απαντητικό μήνυμα ανέφερε: «Καλέστε τους ανώτερους για να επιληφθούν επί του ζητήματος».
Τα κείμενα που κυκλοφόρησαν πρόσφατα δείχνουν ότι οι αρχές γνώριζαν για το ύποπτο άτομο, που αργότερα αναγνωρίστηκε ως Crooks, σχεδόν 90 λεπτά πριν από τον πυροβολισμό κατά του Trump που σκότωσε έναν πολίτη και τραυμάτισε τον υποψήφιο Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο στο αυτί..
Μέχρι πρότινος, πριν δημοσιευθούν δηλαδή οι αποκαλυπτικοί διάλογοι, γνωρίζαμε ότι η αστυνομία τον είχε εντοπίσει 55 λεπτά προτού προσπαθήσει να τραυματίσει θανάσιμα τον πρώην πρόεδρο Trump.
Έως τις 6:11 μ.μ., περίπου 1 ώρα μετά την αποστολή του τελευταίου μηνύματος εξ όσων παρατέθηκαν, ο Crooks θα έπεφτε τελικά νεκρός από έναν ελεύθερο σκοπευτή, στιγμές αφότου άνοιξε πυρ κατά του πρώην προέδρου και συγκεντρωμένων.
Όμως η ζημιά είχε ήδη γίνει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης