Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραηλινοί βίασαν ομαδικά Παλαιστίνιο κρατούμενο στη φυλακή Sde Teiman - Συλλήψεις 9 στρατιωτών

Ισραηλινοί βίασαν ομαδικά Παλαιστίνιο κρατούμενο στη φυλακή Sde Teiman - Συλλήψεις 9 στρατιωτών

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι κρατά εννέα στρατιώτες για ανάκριση μετά από καταγγελίες για «ουσιαστική κακοποίηση» ενός κρατούμενου

Σχετικά Άρθρα
Ένας Παλαιστίνιος κρατούμενος βιάστηκε ομαδικά από Ισραηλινούς στρατιώτες στη φυλακή Sde Teiman στην έρημο Negev στο νότιο Ισραήλ, σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.
Ο ισραηλινός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός KAN, επικαλούμενος πηγή ασφαλείας, ανέφερε τη Δευτέρα ότι ο κρατούμενος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα σε ένα στενό μέρος του σώματος, που τον άφησε χωρίς ικανότητα να περπατήσει.
Το KAN είπε ότι οι ερευνητές της ισραηλινής αστυνομίας έφτασαν στο κέντρο κράτησης για να συλλάβουν τους στρατιώτες που συμμετείχαν στον βιασμό.
Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι κρατά εννέα στρατιώτες για ανάκριση μετά από καταγγελίες για «ουσιαστική κακοποίηση» ενός κρατούμενου σε μια σκιώδη εγκατάσταση όπου το Ισραήλ κρατούσε Παλαιστίνιους κρατούμενους.

«Αβυσσαλέες συνθήκες»

Έρευνα του Associated Press και αναφορές οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων αποκάλυψαν «αβυσσαλέες συνθήκες» στις εγκαταστάσεις Sde Teiman, το μεγαλύτερο κέντρο κράτησης της χώρας.
Μια έκθεση της Υπηρεσίας των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες, UNRWA, νωρίτερα αυτό το έτος ανέφερε ότι οι κρατούμενοι ισχυρίστηκαν ότι υπέστησαν κακομεταχείριση και κακοποίηση ενώ βρίσκονταν υπό κράτηση στο Ισραήλ, χωρίς να διευκρινίζεται η εγκατάσταση.
Ο ισραηλινός στρατός έχει γενικά αρνηθεί την κακομεταχείριση κρατουμένων.
Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι αξιωματικοί της στρατιωτικής αστυνομίας που έφτασαν στο Sde Teiman στο νότιο Ισραήλ για να συλλάβουν τους στρατιώτες αντιμετωπίστηκαν με διαμαρτυρίες και συμπλοκές.
Οι συλλήψεις στρατιωτών προκάλεσαν κατακραυγή μεταξύ των μελών της κυβέρνησης του Ισραήλ, τα οποία καταδίκασαν την έρευνα για τη συμπεριφορά τους, λέγοντας ότι ήταν προσβολή για την υπηρεσία τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης