Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κενό 22 δισ. λιρών βρήκαν από τους Tories οι Εργατικοί – Reeves (ΥΠΟΙΚ Βρετανίας): Έρχονται δύσκολες αποφάσεις για τις κρατικές δαπάνες

Κενό 22 δισ. λιρών βρήκαν από τους Tories οι Εργατικοί – Reeves (ΥΠΟΙΚ Βρετανίας): Έρχονται δύσκολες αποφάσεις για τις κρατικές δαπάνες

Για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση αυτή η Rachel Reeves προανήγγειλε μια σειρά μέτρων για συγκράτηση των δαπανών

Σχετικά Άρθρα
Η Rachel Reeves κατηγόρησε την προκάτοχό της ότι απέκρυψε ένα «κενό χρηματοδότησης £22 δις» για το τρέχον οικονομικό έτος, καθώς ανακοίνωσε μια σειρά «σκληρών αποφάσεων» για να αντισταθμίσει.
Η νέα καγκελάριος είπε στους βουλευτές ότι η έρευνα που διέταξε για τα σχέδια δαπανών που κληρονόμησαν οι Εργατικοί μετά τις γενικές εκλογές βρήκε μια «συγκάλυψη» των Συντηρητικών που «έβαζε το κόμμα μπροστά από τη χώρα».
Η δήλωσή της, βασισμένη σε εργασίες αξιωματούχων του Υπουργείου Οικονομικών, όχι μόνο υποστήριξε μια προβλεπόμενη υπερβολική δαπάνη 22 δισεκατομμυρίων λιρών φέτος, αλλά ότι οι πληροφορίες αποκρύπτονταν από το ανεξάρτητο Γραφείο Υπευθυνότητας Προϋπολογισμού (OBR) πριν από τον προϋπολογισμό του Μαρτίου.
Η καγκελάριος ισχυρίστηκε ότι το κρατικό αποθεματικό είχε δαπανηθεί «πάνω από τρεις φορές».
Για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση αυτή η Rachel Reeves προανήγγειλε μια σειρά μέτρων για συγκράτηση των δαπανών.
Μεταξύ άλλων, τα υπουργεία καλούνται να εξοικονομήσουν συνολικά 3 δισεκατομμύρια λίρες, ενώ ακυρώνεται μια σειρά έργων στο σύστημα μεταφορών που είχε εξαγγείλει Rishi Sunak.
Θα επαναξιολογηθεί επίσης η δέσμευση των Τόρις για ανέγερση 40 καινούριων νοσοκομείων.
Επίσης, εν μέσω αποδοκιμασιών από την αντιπολίτευση, ανακοίνωσε πως θα καταργηθεί το χειμερινό επίδομα θέρμανσης για κάποιες κατηγορίες συνταξιούχων.
Στη συνέχεια η Rachel Reeves ανακοίνωσε πως θα παρουσιάσει τον προϋπολογισμό για το επόμενο οικονομικό έτος στις 30 Οκτωβρίου.
Προετοίμασε τους βουλευτές για «δύσκολες αποφάσεις» ως προς τις κρατικές δαπάνες, τα επιδόματα πρόνοιας και τους φόρους.
Είπε ότι θα είναι ένας προϋπολογισμός που «θα επισκευάζει τα θεμέλια της οικονομίας μας» και θα βασίζεται σε τρεις αρχές:
σεβασμό στα χρήματα των φορολογουμένων - τήρηση της προεκλογικής δέσμευσης ότι δε θα γίνουν αυξήσεις σε εισφορές κοινωνικής ασφαλίσεις, στο βασικό συντελεστή φόρου εισοδήματος και στον ΦΠΑ - ισοσκελισμένο προϋπολογισμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης