Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Έμπιστος και κουμπάρος του Erdogan ο νέος «πρέσβης» της Τουρκίας στα κατεχόμενα

Έμπιστος και κουμπάρος του Erdogan ο νέος «πρέσβης» της Τουρκίας στα κατεχόμενα
Η απόφαση για διορισμό του Serim λήφθηκε, για να ικανοποιήσει το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) και τη δυσφορία του με τον κ. Feyzioğlu
Με τίτλο «Νέος διοικητής», η τουρκοκυπριακή εφημερίδα Αβρούπα σχολίασε χθες τον διορισμό του νέου «πρέσβη» της Τουρκίας στα κατεχόμενα και γράφει ότι ο 38χρονος Ekrem Serim τοποθετήθηκε στη θέση του Metin Feyzioğlu, ο οποίος «επιβραβεύθηκε» με διορισμό στην Πράγα, όπως σχολιάζεται από κύκλους της αντιπολίτευσης στην Τουρκία.
Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η Αβρούπα πρόσθεσε ότι αυτή η απόφαση για διορισμό του Serim λήφθηκε, για να ικανοποιήσει το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) και τη δυσφορία του με τον κ. Feyzioğlu.
«Ο Erdogan συνειδητοποίησε ότι δεν μας αρέσει ο καθηγητής συνταγματικού δικαίου που είχε στείλει, γι’ αυτό μας έστειλε καθηγητή των συμμοριών».
Με τον τρόπο αυτό η τ/κ εφημερίδα επικρίνει και τις σχέσεις του νέου «πρέσβη» με τον δολοφονηθέντα Τ/κ επιχειρηματία Halil Faiyali.
Σε ρεπορτάζ της Halk TV που είχε αναδημοσιεύει η τ/κ ιστοσελίδα Οζγκιούρ στις 14.03.2023 αναφερόταν ότι ο πατέρας του νέου «πρέσβη», Serim είναι συνεργάτης του Προέδρου Tayyip Erdogan από την εποχή που ήταν δήμαρχος του μητροπολιτικού δήμου της Κωνσταντινούπολης και για πολλά χρόνια ο Erdogan παρέδιδε το «μαύρο ταμείο» στον Maksut Serim.
«Ο Erdogan δεν ξέχασε τον γιο του συνεργάτη του».
Ο Yasin Ekrem Serim, ο οποίος αποφοίτησε από το «τμήμα δημόσιας διοίκησης και πολιτικών επιστημών» του «αμερικανικού πανεπιστημίου Κερύνειας», προήχθη σε Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών, πρόσθεσε το ρεπορτάζ σημειώνοντας και την κουμπαριά καθώς ο Τούρκος Πρόεδρος πάντρεψε το 2014 τον Yasin Ekrem Serim με την Cagla, κόρη της πρώην βουλευτού του AKP Τραπεζούντας Saliye Seymenoglu.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης