Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Οι αποκαλύψεις του Bankingnews που οδήγησαν την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να ρίξει πρόστιμο στην Entersoft

Οι αποκαλύψεις του Bankingnews που οδήγησαν την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να ρίξει πρόστιμο στην Entersoft
Έχει ελέγξει η Ε.Κ. την αλλαγή της δημόσιας πρότασης από προαιρετική σε υποχρεωτική;
Επιτέλους, αν και κάπως αργά η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Βασιλική Λαζαράκου, επιχειρεί να ανατρέψει την εικόνα της διάλυσης και μάλλον θέλει να δείξει πως οι έλεγχοι γίνονται και όσοι παραπλανούν τους επενδυτές τιμωρούνται.
Χθες, ανακοίνωσε επιβολή προστίμου 190 χιλ. ευρώ στην Entersoft για μία «παραπλανητική απάντηση» σε επιστολή που όπως γράφει στην ανακοίνωση της έστειλε.
Ωστόσο, μέσα από αναφορές νόμων και παραγράφων, δεν μπορεί κάποιος να καταλάβει τι είχε συμβεί.
Οι τακτικοί αναγνώστες όμως του Bankingnews γνωρίζουν καλά.

Το θέμα της εξαγοράς το είχε αποκαλύψει το Bankingnews και ο συνάδελφος Νίκος Καρούτζος.
Αμέσως έστειλε ερώτημα η Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και η εταιρεία απάντησε ότι από όσο γνωρίζει δεν υπάρχει κάτι…
Πιο συγκεκριμένα στις 27 Φεβρουαρίου ανακοίνωνε: Η Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «ΕΝΤΕΡΣΟΦΤ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ» (εφεξής η «Εταιρεία»), σε απάντηση της υπ΄αριθμ. πρωτ. 532/27.02.2024 επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς επί δημοσιευμάτων
ηλεκτρονικού τύπου που περιλαμβάνουν αναφορές σε συζητήσεις με επενδυτές για αλλαγή της μετοχικής σύνθεσης της Εταιρείας, αφού επικοινώνησε και με τους βασικούς της μετόχους γνωστοποιεί τα εξής: Ουδεμία σχετική ενημέρωση ή πληροφορία έχει περιέλθει εν γνώσει της Εταιρείας και εξ όσων μας πληροφόρησαν οι μέτοχοί μας δεν έχουν προβεί σε οποιαδήποτε συμφωνία με οποιονδήποτε για την μεταβίβαση μετοχών της Εταιρείας. Εφόσον η Εταιρεία λάβει γνώση τέτοιων πληροφοριών ή συμφωνιών, θα προβεί αμέσως σε όλες τις νόμιμες ανακοινώσεις προκειμένου να ενημερώσει εγκαίρως και έγκυρα το επενδυτικό κοινό.
Λίγες μέρες μετά και συγκεκριμένα στις 4 Μαρτίου ανακοίνωσε συμπόρευση μετόχων με την Olympia Group του Πάνου Γερμανού, που είχε γράψει το Bankingnews και είχε διαψεύσει λίγες μέρες νωρίτερα.
Βέβαια τα παρατράγουδα δε σταμάτησαν εκεί.

Οι μέτοχοι που συντονίστηκαν αντί να υποβάλουν υποχρεωτική δημόσια πρόταση είπαν ότι θα υποβάλουν προαιρετική.
Πάλι το ΒΝ με σειρά δημοσιευμάτων επιχειρηματολογούσε για την αναγκαιότητα βάσει του νόμου επιβολής υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης.
Στην αρχή στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, φαίνεται πως είχαν συνταχθεί με την άποψη ότι δεν είναι ανάγκη για υποχρεωτική αν και ο νόμος είναι ξεκάθαρος.
Ο συνασπισμός μετόχων οδηγεί σε υποχρεωτική δημόσια πρόταση.
Λίγες μέρες αργότερα η εταιρεία πάλι τα πήρε πίσω όσα είχε ανακοινώσει και προχώρησε σε υποχρεωτική δημόσια πρόταση.

Άραγε γι΄αυτό η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κάνει έλεγχο;
Θα επιβάλει κάποια πρόστιμα, ή θεωρεί πως με τη χθεσινή ανακοίνωση έκανε το καθήκον της και δε χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση;

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης