Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Νότια Κορέα παρουσιάζει ένα έργο τροχοφόρου οβιδοβόλου – Η καινοτομία που ταρακουνάει την παγκόσμια αγορά

Η Νότια Κορέα παρουσιάζει ένα έργο τροχοφόρου οβιδοβόλου – Η καινοτομία που ταρακουνάει την παγκόσμια αγορά

Η Hanwha παράγει επί του παρόντος ένα άλλο πετυχημένο σε εξαγωγές ερπυστριοφόρο όπλο, το K9 Thunder

Σχετικά Άρθρα
Ο κορεατικός αμυντικός γίγαντας Hanwha αναπτύσσει ένα τροχήλατο οβιδοβόλο 155 χιλιοστών με κάννη που σπάει ρεκόρ για εξαγωγή.
Αυτό αναφέρει η κορεατική έκδοση του Bizhankook.
Τρεις μήνες μετά την απώλεια ενός βρετανικού συμβολαίου για ένα νέο αυτοκινούμενο οβιδοβόλο, στο οποίο ο Hanwha κέρδισε το γερμανικό τροχοφόρο οβιδοβόλο RCH 155 mm, οι Νοτιοκορεάτες παρουσίασαν το πρώτο τους τροχοφόρο σύστημα πυροβολικού.
Η σχεδίαση του νέου αυτοκινούμενου οβιδοβόλου βασίζεται σε δοκιμασμένες τεχνολογίες. Χρησιμοποιεί το τμήμα πυροβολικού του πολλά υποσχόμενου αυτοκινούμενου πυροβολικού συστήματος K9A2 και το θωρακισμένο σασί Doosan DST K239L 8×8 από το πυραυλικό σύστημα K239 Chunmoo.
Η νέα λύση της εταιρείας προσφέρει μια πλήρως αυτοματοποιημένη μονάδα πυροβολικού προσαρμοσμένη για εγκατάσταση σε οποιοδήποτε τροχοφόρο σασί της κατάλληλης χωρητικότητας.
Το όχημα θα έχει πλήρωμα μειωμένο σε 2-3 άτομα και υψηλό ρυθμό βολής 9 βολών ανά λεπτό, που αντιστοιχεί στα χαρακτηριστικά του συστήματος αυτόματης φόρτωσης K9A2.
Το κύριο εξαγωγικό πλεονέκτημα του νέου συστήματος θα πρέπει να είναι το μέγιστο βεληνεκές πυρός, το οποίο μπορεί να φτάσει τα 70 χιλιόμετρα χάρη σε μια κάννη με μήκος ρεκόρ 58 διαμετρήματος (9 μέτρα). Επί του παρόντος, κανένα σύστημα πυροβολικού παραγωγής δεν είναι εξοπλισμένο με όπλο αυτού του μήκους.
Τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, οι Ηνωμένες Πολιτείες περιόρισαν ένα παρόμοιο έργο ERCA , το οποίο ανέπτυξε το όπλο XM1299 με κάννη παρόμοιου μήκους.
Ωστόσο, λόγω της υπερβολικά υψηλής φθοράς της κάννης από την πυροδότηση πλήρους φόρτισης, η εξέλιξη κρίθηκε απρόβλεπτη.
Η νοτιοκορεάτικη εταιρεία τοποθετεί το πολλά υποσχόμενο προϊόν της ως ένα σύστημα εξαγωγών που θα πρέπει να ικανοποιεί πελάτες που χρειάζονται ένα φθηνό και ευέλικτο αυτοκινούμενο οβιδοβόλο.
Η Hanwha παράγει επί του παρόντος ένα άλλο πετυχημένο σε εξαγωγές ερπυστριοφόρο όπλο, το K9 Thunder, το οποίο προμηθεύεται στην Πολωνία, τη Νορβηγία, την Εσθονία και τη Φινλανδία.
Επιπλέον, η εταιρεία υπέγραψε πρόσφατα συμφωνία με τη Ρουμανία για την πώληση 54 SPG.
Ένα από τα κύρια εξαγωγικά πλεονεκτήματα των προϊόντων της Hanwha είναι ο ρυθμός παραγωγής και η ευελιξία της νοτιοκορεατικής εταιρείας, η οποία προσφέρει ενεργά τοπική προσαρμογή των συστημάτων της στη χώρα-πελάτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης