Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Όσα δεν πέτυχε ο μέτριος Τσαμάζ χρηματιστηριακά 2,5 χρόνια στη μετοχή του ΟΤΕ τα πέτυχε ο Νεμπής σε ένα μήνα

Όσα δεν πέτυχε ο μέτριος Τσαμάζ χρηματιστηριακά 2,5 χρόνια στη μετοχή του ΟΤΕ τα πέτυχε ο Νεμπής σε ένα μήνα
Οι τιμές στόχοι των αναλυτών και η αλλαγή συμπεριφοράς της μετοχής τον τελευταίο μήνα
Ήταν Απρίλιος του 2022 όταν η μετοχή του ΟΤΕ είχε μια πιο δίκαιη αποτίμηση στο χρηματιστηριακό ταμπλό.
Ήταν η τελευταία φορά που είχε δει τα 18 ευρώ.
Έκτοτε η μετοχή υποχωρούσε σπάζοντας μάλιστα τη μακροχρόνια πλαγιοανοδική γραμμή στήριξης και πριν λίγο καιρό είχε γράψει χαμηλό στα 13 ευρώ.
Ωστόσο, αυτά είναι μάλλον παρελθόν αφού η μετοχή τώρα βρίσκεται στα 15 ευρώ (14,99 ευρώ για την ακρίβεια κλείσιμο χθες 29 Ιουλίου 2024) έχοντας δώσει και μέρισμα 0,72 ευρώ και σε υψηλά 13 μηνών.

Τι άλλαξε;


Η αποχώρηση του Μιχάλη Τσαμάζ και η ανάληψη της διοίκησης από τον Κώστα Νεμπή, φαίνεται πως είναι η βασική αιτία της αλλαγής συμπεριφοράς της μετοχής.
Χρηματιστηριακά στελέχη παρατηρούν πως η μετοχή έχει μία εντελώς διαφορετική συμπεριφορά πλέον, φαίνεται πως οι αγοραστές έχουν τον πλήρη έλεγχο και κυρίως δε βλέπουν κάποιες περίεργες εντολές που έμπαιναν στο παρελθόν στις τελικές δημοπρασίες και βύθιζαν τη μετοχή.
Από την άλλη κάποιοι αναλυτές και κυρίως ξένοι, είπαν πως αλλάζει σελίδα χρηματιστηριακά ο ΟΤΕ και ο νέος CEO θα κοιτάξει καλύτερα τους μετόχους.
Ο Τσαμάζ είχε μία πολύ σφιχτή οικονομική πολιτική με χαμηλά μερίσματα.
Κατάφερε να ισιώσει τον ΟΤΕ και να του δώσει ένα ισολογισμό διαμάντι.
Ωστόσο, οι αναλυτές αναφέρουν πως έπρεπε ήδη να έχει αλλάξει μερισματική πολιτική, αφού οι συνθήκες πλέον είναι καλές και το αντέχει ο ισολογισμός.
Αν το μέρισμα χρήσης 2023 ήταν λίγο υψηλότερο και όχι 0,72 ευρώ, ίσως η ανάκαμψη της μετοχής να είχε έρθει πιο νωρίς.
Όμως οι αναλυτές δεν έμειναν ευχαριστημένοι και το είχαν δείξει στην τηλεδιάσκεψη που είχε γίνει.
Τώρα η αγορά προεξοφλεί καλύτερη μερισματική πολιτική, ενώ προσδοκά και σε ένα έκτακτο μέρισμα από την πώληση της δραστηριότητας στη Ρουμανία.
Να σημειωθεί πως ο ΟΤΕ θα ανακοινώσει αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου στις 7 Αυγούστου, χωρίς να αναμένεται κάτι το εξαιρετικό που θα διαφοροποιήσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών για το σύνολο της χρήσης.
Υπενθυμίζεται πως η JP Morgan έχει δώσει τιμή στόχο τα 17,30 ευρώ, η NBG τα 20 ευρώ, ενώ η Ambrosia Capital είχε δώσει τα 19,60 ευρώ και η Citi τα 23 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης