Τελευταία Νέα
Διεθνή

State Department - ΗΠΑ: Δεν είδαμε καμία προσβολή στον χριστιανισμό στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

State Department - ΗΠΑ: Δεν είδαμε καμία προσβολή στον χριστιανισμό στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων
«Σίγουρα δεν είναι κάτι που θα θίγαμε προς τη γαλλική κυβέρνηση σε σχέση με τους Ολυμπιακούς», τονίζει το Αμερικανικό ΥΠΕΞ σχετικά με την τελετή έναρξης
Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του State Department Vedant Patel τόνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είδαν καμία προσβολή στον Ιησού Χριστό στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι και ως εκ τούτου δεν εξέφρασαν διαμαρτυρία στη Γαλλία σχετικά με αυτό.
«Σίγουρα δεν φαίνεται ότι υπήρξε προσβολή στον Ιησού Χριστό στην αρχή των Ολυμπιακών Αγώνων και σίγουρα δεν είναι κάτι που θα θίγαμε προς τη γαλλική κυβέρνηση σε σχέση με τους Ολυμπιακούς», τόνισε σχετικά ο εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ κατά τη διάρκεια ενημέρωσης.
Ο εκπρόσωπος του State Department απάντησε σε ερώτηση σχετικά με το εάν η Ουάσιγκτον είχε διαμαρτυρηθεί στο Παρίσι για την τελετή έναρξης.
Σημειωτέον ότι ο δημοσιογράφος που έθεσε την ερώτηση εκτίμησε ότι δεν ήταν μόνο προσβλητική για τον Ιησού Χριστό, αλλά επίσης πληγώνει τα αισθήματα τόσο των χριστιανών όσο και των μουσουλμάνων.
Επισημαίνεται ότι ορισμένα μέρη της τελετής έναρξης δίχασαν τους χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και προκάλεσαν σάλο τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov την χαρακτήρισε ως «αποκρουστική παρωδία» και χάρηκε για το γεγονός ότι οι Ρώσοι τηλεθεατές δεν την είδαν, καθότι η προβολή της απαγορεύθηκε.
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Viktor Orban, με τη σειρά του, είπε ότι η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι έδειξε την έλλειψη κατανόησης του πολιτισμού και της δημόσιας ηθικής από τη Δύση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης