Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση στην Ασία, Fed και BoJ περιμένουν οι επενδυτές - Χαμηλά 6 μηνών στην Κίνα

Πτώση στην Ασία, Fed και BoJ περιμένουν οι επενδυτές - Χαμηλά 6 μηνών στην Κίνα
Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 υποχώρησε κατά 0,9%
Οι περισσότερες ασιατικές μετοχές υποχώρησαν την Τρίτη, αντιστρέφοντας την ανάκαμψη από την προηγούμενη συνεδρίαση, καθώς αναμένονται οι αποφάσεις για τα επιτόκια
από την Τράπεζα της Ιαπωνίας και τη Fed τις επόμενες ημέρες.
Οι αγορές της Κίνας, συνέχισαν να υστερούν έναντι των ομολόγων τους, με τους τοπικούς δείκτες αναφοράς να υποχωρούν σε χαμηλά έξι μηνών, καθώς επιμένουν οι ανησυχίες για την επιβράδυνση της οικονομικής ανάκαμψης έδειξαν λίγες σημάδια χαλάρωσης.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των αμερικανικών χρηματιστηριακών δεικτών υποχώρησαν στις ασιατικές συναλλαγές ενόψει της απόφασης της Fed για το επιτόκιο της Τετάρτης, ενώ μια σειρά από βαριά κέρδη τεχνολογικών εταιρειών ήταν επίσης στο επίκεντρο.

Πτώση στις ιαπωνικές μετοχές εν μέσω αβεβαιότητας για την BoJ

Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 υποχώρησε κατά 0,9%, όπως και ο ευρύτερος δείκτης TOPIX, εν μέσω αβεβαιότητας για την επικείμενη απόφαση της BOJ για τα επιτόκια.
Οι αναλυτές ήταν σε μεγάλο βαθμό διχασμένοι όσον αφορά μια πιθανή αύξηση των επιτοκίων από την BOJ, μετά από κάποιες ήπια θετικές μετρήσεις για τον πληθωρισμό τους τελευταίους δύο μήνες.
Ωστόσο, ο υποκείμενος πληθωρισμός- ο οποίος αποτελεί βασικό παράγοντα για το επιτόκιο της BOJ -  παρέμεινε αρκετά κάτω από τον ετήσιο στόχο της τράπεζας για το 2%.
Οι προβλέψεις για τη συνεδρίαση της BOJ κυμαίνονταν από την αναμονή έως την αύξηση κατά 10 ή 15 μονάδες βάσης.
Αλλά εκτός από την απόφαση για το επιτόκιο, η αβεβαιότητα παρέμεινε επίσης σχετικά με την απόφαση της BOJ, για την έναρξη της μείωσης των προγραμμάτων ποσοτικής χαλάρωσης.
Η τράπεζα δήλωσε ότι θα αναλύσει τα σχέδιά της κατά τη συνεδρίαση του Ιουλίου.
Ο KOSPI της Νότιας Κορέας έχασε 1%, ενώ οι μετοχές της TSMCτης Ταϊπέι, του μεγαλύτερου εργοστασίου κατασκευής τσιπ στον κόσμο, υποχώρησαν 1,5%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης