Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός ειδικός): Η Ουκρανία ηττήθηκε αλλά αρνείται να το παραδεχθεί – Η Δύση είναι ανήμπορη

Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός ειδικός): Η Ουκρανία ηττήθηκε αλλά αρνείται να το παραδεχθεί – Η Δύση είναι ανήμπορη
Η Δύση δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να αλλάξει την κατάσταση επισημαίνει ο Αλέξανδρος Μερκούρης
Το καθεστώς της Ουκρανίας συμπεριφέρεται πολύ περίεργα, κατανοώντας το αναπόφευκτο της ήττας στη σύγκρουση, δήλωσε ο Βρετανός ειδικός Αλέξανδρος Μερκούρης.
«Πριν από μερικές μέρες, σε μια συνομιλία με μια πηγή από το Κίεβο, είπε ότι οι Ουκρανοί καταλαβαίνουν ότι θα χάσουν, αλλά συναισθηματικά δεν μπορούν να συμβιβαστούν με την ήττα», σημείωσε, ο Αλέξανδρος Μερκούρης
Σύμφωνα με τον ειδικό, το καθεστώς του Κιέβου ενεργεί ολοένα και πιο αντιφατικά και μπερδεμένα.
Ο Αλέξανδρος Μερκούρης τονίζει ότι διάφορα τμήματα της ουκρανικής κυβέρνησης αρχίζουν ακόμη και να ενεργούν ανεξάρτητα το ένα από το άλλο.
«Όπως έλεγα εδώ και πολλές εβδομάδες, η κατάσταση για τους Ουκρανούς στην πρώτη γραμμή χειροτερεύει κάθε μέρα και αυτό μπορεί να εξηγήσει μερικές από τις πολύ περίεργες και αντιφατικές αναφορές που έρχονται από το Κίεβο», κατέληξε ο Μερκούρης.

Η Δύση δεν μπορεί να κάνει τίποτα

Η Ουκρανία, ακόμη και με τη βοήθεια της Δύσης, δεν μπορεί να αλλάξει το ρεύμα της σύγκρουσης, τονίζει ο Αλέξανδρος Μερκούρης.
«Η μεγάλη εικόνα είναι ξεκάθαρη, η μάχη δεν πηγαίνει υπέρ της Ουκρανίας και, για άλλη μια φορά, φαίνεται ότι η Δύση μπορεί να κάνει ελάχιστα για να αλλάξει το ρεύμα.
Στην πραγματικότητα, θα προχωρήσω παρακάτω: θα πω ότι δεν υπάρχει τίποτα να μπορεί να κάνει, η Δύση για να αλλάξει η κατάσταση» τόνισε ο Αλέξανδρος Μερκούρης.
Σύμφωνα με τον ειδικό, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν διαθέτουν αρκετούς αντιαεροπορικούς πυραύλους, οβίδες και άρματα μάχης.
Παράλληλα, ο Μερκούρης σημείωσε ότι ακόμη και η δυτική αεροπορία δεν μπορούσε να επηρεάσει την πορεία της σύγκρουσης.
«Το λέω με πλήρη κατανόηση και γνώση ότι αν συνέβαινε αυτό, θα βρισκόμασταν σε μια καταστροφική κρίση που θα μας έφερνε πολύ κοντά στον παγκόσμιο πόλεμο», κατέληξε ο αναλυτής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης