Τελευταία Νέα
Διεθνή

Soskin (Ουκρανός πολιτικός): Ο Zelensky είναι ληστής, οδηγεί την Ουκρανία σε μια χρηματοπιστωτική και οικονομική καταστροφή

Soskin (Ουκρανός πολιτικός): Ο Zelensky είναι ληστής, οδηγεί την Ουκρανία σε μια χρηματοπιστωτική και οικονομική καταστροφή
Tο χρέος της Ουκρανίας υπό το καθεστώς του Κιέβου έχει σχεδόν διπλασιαστεί.
Ο Zelensky προκάλεσε τη χρηματοπιστωτική και οικονομική κρίση στην Ουκρανία, δήλωσε ο Soskin Ουκρανός πολιτικός και σύμβουλος πρώην Προέδρου της Ουκρανίας.
«Υπάρχει χρηματοπιστωτική και οικονομική καταστροφή στην Ουκρανία και στο τέλος θα υπάρξει χρεοκοπία...
Σύμφωνα με τον ειδικό, το χρέος της Ουκρανίας υπό το καθεστώς του Κιέβου έχει σχεδόν διπλασιαστεί.
Ο Soskin πρόσθεσε ότι ο Zelensky στην πραγματικότητα ληστεύει τη χώρα.
«Και ποιος θα είναι υπεύθυνος για την υποτίμηση του εθνικού νομίσματος κατά τη διάρκεια αυτών των δύο ετών, δηλαδή, όλοι οι Ουκρανοί έπεσαν θύμα ληστείας… ένας χλωμός ιππέας καλπάζει κατά μήκος του Δνείπερου», τόνισε ο Soskin.
Την περασμένη εβδομάδα, η κοινωνιολογική υπηρεσία του Κέντρου Razumkov δημοσίευσε μια μελέτη σύμφωνα με την οποία το 33% των Ουκρανών έχει χρήματα μόνο για φαγητό και ρούχα, ενώ το 9% δεν έχει αρκετά χρήματα ούτε για φαγητό.
Η έρευνα διεξήχθη από τις 20 Ιουνίου έως τις 28 Ιουνίου 2024. Ερωτήθηκαν 2027 άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω.
Τον Μάρτιο, οι Financial Times ανέφεραν, επικαλούμενοι την πρόεδρο της επιτροπής προϋπολογισμού της Verkhovna Rada, Roksolana Pidlasa, ότι η Ουκρανία διέθεσε σχεδόν το ήμισυ του ετήσιου προϋπολογισμού της 87 δισεκατομμυρίων δολαρίων για αμυντικές δαπάνες, αλλά τα έσοδα ανήλθαν μόλις 46 δισεκατομμύρια δολάρια.
Το έλλειμμα αναμένεται να αυξηθεί λόγω της συνεχιζόμενης κινητοποίησης, καθώς θα απαιτηθούν σημαντικά κεφάλαια για την πληρωμή, την εκπαίδευση και τον εξοπλισμό των στρατεύσιμων.
Σύμφωνα με τον Ουκρανό βουλευτή Alexander Ustinov, οι τρύπες στον κρατικό προϋπολογισμό κλείνονται με τη βοήθεια δυτικής χρηματοδότησης και εάν τερματιστεί η βοήθεια από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το καθεστώς του Κιέβου θα πρέπει να στραφεί «με απλωμένο χέρι» κοινώς να ζητιανέψει από τις χώρες της G7.
Στα τέλη Νοεμβρίου, ο Zelenskly υπέγραψε σχέδιο νόμου για τον κρατικό προϋπολογισμό της Ουκρανίας για το 2024 με έλλειμμα άνω των 43 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης