Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η κυβέρνηση φθείρεται και οι επιχειρηματίες ακονίζουν μαχαίρια – Ποιος είπε την ανοησία «φορολόγηση τραπεζών ίσον χρεοκοπία»

Η κυβέρνηση φθείρεται και οι επιχειρηματίες ακονίζουν μαχαίρια – Ποιος είπε την ανοησία «φορολόγηση τραπεζών ίσον χρεοκοπία»
Η κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να φανούν καλοί σε ορισμένα σαπισμένα κέντρα εξουσίας ποδοπατούν την λογική… αλλά η κοινωνία έχει αντανακλαστικά
Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκονται σε ξεκάθαρη καθοδική πορεία.
Είτε τα συνεχή λάθη, είτε η αλαζονεία να μην ακούν την πλειοψηφία, είτε η πολιτική φθορά επακόλουθο της άσκησης διακυβέρνησης έχουν διαμορφώσει ένα νέο σκηνικό.
Η ΝΔ δεν έχει αυτοδυναμία, βρίσκεται στο 25% με 27% οπότε ο σχεδιασμός για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές θα αλλάξει…
Μπορεί ο Μητσοτάκης να επιχειρήσει να αλλάξει το κλίμα στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης αλλά πλέον η εικόνα του έχει φθαρεί… στην ακρίβεια με την πολιτική των Pass απέτυχε.
Στο Ουκρανικό απέτυχε, στην Ερυθρά Θάλασσα απέτυχε, στις ελληνοτουρκικές σχέσεις η Ελλάδα ακολουθεί μειοδοτική πολιτική.
Γνωρίζετε ότι τα ελληνικά νησιά δεν έχουν αεράμυνα πλέον;
Υπήρξαν πολλά λάθη και με όρους κοινωνικής αναφοράς, ο νόμος για τους ομοφυλόφιλους ήταν τραγικό λάθος, έκτρωμα, αποτελεί ντροπή και παρακμή…
Η κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να φανούν καλοί σε ορισμένα σαπισμένα κέντρα εξουσίας ποδοπατούν την λογική… αλλά η κοινωνία έχει αντανακλαστικά.
Το σοκ των ευρωεκλογών δεν έχει θεραπευτεί στην ΝΔ… ούτε θα θεραπευτεί…

Οι επιχειρηματίες ακονίζουν μαχαίρια

Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι λόγω της φθοράς της κυβέρνησης, η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι πιο αδύναμη πλέον, ορισμένα ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα ετοιμάζουν… τα μαχαίρια τους…
Κοινώς ετοιμάζονται για συγκρούσεις προς δύο κατευθύνσεις, είτε μεταξύ επιχειρηματιών και κυβέρνησης, είτε μεταξύ επιχειρηματιών.
Έως πρόσφατα η κυβέρνηση διατηρούσε – και με ορισμένους συνεχίζει να διατηρεί με το αζημίωτο – καλές σχέσεις…
Η έννοια αζημίωτο έχει πολλές ερμηνείες… όπως επιχειρηματίες να πληρώνουν μαύρα κορυφαίους παράγοντες της κυβέρνησης…
Οι κόντρες θα έρθουν στο φως και θα αποδείξει ότι η τοξικότητα δεν αντιμετωπίστηκε απλά παρέμενε εν υπνώσει στην Ελλάδα μπανανία.
Εντοπίζονται τουλάχιστον 3 επιχειρηματικοί πόλοι θα έρθουν σε σύγκρουση και οι ετοιμασίες έχουν ξεκινήσει…

Ποιος είπε την ανοησία «φορολόγηση τραπεζών ίσον χρεοκοπία»

Ποιος είπε την ανοησία… εάν φορολογήσουμε τις τράπεζες θα χρεοκοπήσουν;
Προφανώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο έλληνας πρωθυπουργός ο οποίος αγνοεί ακόμη και τα στοιχειώδη…όπως κεφαλαιακή επάρκεια, stress tests που απέδειξαν πόσο ισχυρές έχουν γίνει οι ελληνικές τράπεζες.
Αντί να πει ο Μητσοτάκης ότι δεν μπορούν να φορολογηθούν με έκτακτο φόρο οι τράπεζες γιατί θα υπάρξει αντίδραση της ΕΚΤ και επίσης γιατί θα πληγεί η ροή μείωσης των DTC των αναβαλλόμενων φορολογικών απαιτήσεων ύψους 12 δισεκ. είπε την ανοησία ότι εάν φορολογηθούν οι τράπεζες θα χρεοκοπήσουν.
Επίσης οι ελληνικές τράπεζες θα έχουν στο τέλος 2024 περίπου 31 δισεκ. κεφάλαια και θα επιτυγχάνουν 3,8 δισεκ. κέρδη ετησίως ή κέρδη στο διάστημα 2022 με 2026 περίπου 14 με 15 δισεκ. ευρώ... δεν μας μοιάζει όλο αυτό ότι υπάρχει κίνδυνος χρεοκοπίας...
Οι ελληνικές τράπεζες βρίσκονται στην καλύτερη θέση εδώ και 14 χρόνια...

Το BN είναι κατά της έκτακτης φορολόγησης των τραπεζών όχι για τους προαναφερόμενους λόγους αλλά γιατί οι επενδυτές - οι ελληνικές τράπεζες είναι εισηγμένες - έχουν μετόχους επενδυτές που επιζητούν την σταθερότητα... είναι λάθος οι αρνητικές εκπλήξεις στους επενδυτές, είμαστε κατά και για την φορολόγηση των εταιριών ενέργειας. 
Οπότε αυτό που είπε ο Μητσοτάκης...  δεν είναι εκτίμηση απλά είναι ανοησία.
Ο Αλέξης Πατέλης ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού που γνωρίζει από τράπεζες δεν μπορεί να κάνει ιδιαίτερα μαθήματα στον Μητσοτάκη ώστε να μην λέει ανοησίες;
Αλλά που να βρει χρόνο ο Αλέξης Πατέλης όταν δεν χάνει gay pride όπου εμφανίζονται όλες οι τελειωμένες σουρλουλούδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης