Τελευταία Νέα
Πολιτική

Προειδοποίηση Μητσοτάκη στις ενεργειακές: Όποτε υπάρχουν στρεβλώσεις, θα παρεμβαίνουμε - Μήνυμα στους υπουργούς για... εγρήγορση

Προειδοποίηση Μητσοτάκη στις ενεργειακές: Όποτε υπάρχουν στρεβλώσεις, θα παρεμβαίνουμε - Μήνυμα στους υπουργούς για... εγρήγορση
Ο πρωθυπουργός διεμήνυσε στους υπουργούς πως «η δουλειά συνεχίζεται και το καλοκαίρι»
Σχετικά Άρθρα
Νέο μήνυμα προς τις ενεργειακές εταιρείες όσον αφορά τις αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος, απηύθυνε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος παραδέχθηκε -παράλληλα- ότι υπάρχουν στρεβλώσεις στην αγορά.
«Παραμένουμε σε εγρήγορση για να πετύχουμε σταθερότητα στις τιμές ρεύματος» τόνισε κατά την εισήγηση του στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, και διεμήνυσε προς τους υπουργούς πως η δουλειά συνεχίζεται και το καλοκαίρι.
Ο ίδιος έκανε λόγο για ενθαρρυντικές ειδήσεις, σημειώνοντας πως υπάρχουν οι θετικές ενδείξεις ότι τα μέτρα κατά της ακρίβειας αποδίδουν.

Στρεβλώσεις στην αγορά ενέργειας

Αναφερόμενος στην ακρίβεια, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε: «Η δουλειά συνεχίζεται στην καρδιά καλοκαιριού. Τα μέτρα δεν πάνε διακοπές. Στο πρώτο μέτωπο, της ακρίβειας, έχουμε ενθαρρυντικές ειδήσεις, βελτιωμένη εικόνα πληθωρισμού, μείωση τιμών στα σούπερ μάρκετ, τα μέτρα αρχίζουν και αποδίδουν. Σήμερα ψηφίζεται στη Βουλή η σχετική διάταξη για κατεπείγουσα παρέμβαση αγοράς ενέργειας. Η κυβέρνηση είναι έτοιμη προς όφελος των καταναλωτών. Να είναι κάτι που δεν θα χρειαστεί να κάνουμε πιο συχνά. Παραμένουμε σε απόλυτη εγρήγορση για εύρυθμη λειτουργία αγοράς».

Οι μεταρρυθμίσεις στην παιδεία

Εν συνεχεία, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις στην παιδεία.
«Θυμίζω πως θέτουμε σε εφαρμογή μεταρρυθμίσεις για την εκπαίδευση και αναφέρομαι στο Ψηφιακό Φροντιστήριο, που παρουσιάσαμε πριν μερικούς μήνες και τίθεται σε εφαρμογή από Σεπτέμβριο για όλους τους μαθητές Λυκείου. Είναι μια ανακούφιση για τις οικογένειες που δεν μπορούν να πληρώσουν φροντιστήρια και βρίσκονται σε ακριτικές και απομονωμένες περιοχές της Ελλάδας» υπογράμμισε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης