Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παρέμβαση Trump για τελετή έναρξης στο Παρίσι: Ήταν ντροπή

Παρέμβαση Trump για τελετή έναρξης στο Παρίσι: Ήταν ντροπή
Είμαι αρκετά ανοιχτόμυαλος, αλλά… υποστήριξε ο Donald Trump
Την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι σχολίασε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για το προεδρικό χρίσμα, Donald Trump.
«Είμαι αρκετά ανοιχτόμυαλος αλλά σκέφτηκα ότι αυτό που έκαναν ήταν ντροπή» είπε μιλώντας στο Fox News ο Donald Trump.
Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων πυροδότησε έντονη κριτική διεθνώς, καθώς υπήρξαν αντιδράσεις με πολλούς να κάνουν λόγο για προκλητική παρωδία του «Μυστικού Δείπνου» παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο δημιουργός αρνήθηκε οποιαδήποτε συσχέτιση.
Oι διοργανωτές της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι ζήτησαν συγγνώμη από Καθολικούς και άλλους Χριστιανούς που τυχόν προσβλήθηκαν από την παρωδία  του «Μυστικού Δείπνου».
Το σκετς περιελάμβανε 18 ερμηνευτές που πόζαραν πίσω από ένα μακρύ τραπέζι με παρόμοιο τρόπο όπως απεικονίζονται ο Ιησούς και οι 12 απόστολοί του στον πίνακα του Leonardo da Vinci.
Ανάμεσα στους ερμηνευτές ήταν, drag queens, ένα τρανσέξουαλ μοντέλο και ένας γυμνός τραγουδιστής, που υποδυόταν τον θεό Διόνυσο, γεγονός που προκάλεσε την καταδίκη της Καθολικής Εκκλησίας.
«Σαφώς δεν υπήρξε καμία πρόθεση να δείξουμε ασέβεια απέναντι σε οποιαδήποτε θρησκευτική ομάδα.
Η τελετή έναρξης επιχείρησε να γιορτάσει την ανοχή εντός της κοινότητας.
Πιστεύουμε ότι επιτεύχθηκε αυτή η φιλοδοξία.
Λυπούμαστε πολύ αν τυχόν ο κόσμος προσβλήθηκε», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η εκπρόσωπος της διοργάνωσης Παρίσι 2024 Αν Ντεσάμπ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης