Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

«Να γίνουν όλοι Πλούσιοι»: Γιατί ο Donald Trump που είδα στο Bitcoin 2024 είναι νέος και ιστορικός

tags :
«Να γίνουν όλοι Πλούσιοι»: Γιατί ο Donald Trump που είδα στο Bitcoin 2024 είναι νέος και ιστορικός
Τα σχέδια του Donald Trump για το Bitcoin

Ο Ντόναλντ μίλησε ζωντανά το Σάββατο στη Nashville για τη Διάσκεψη Bitcoin 2024, όπου άλλαξε τα πάντα για τα κρυπτονομίσματα και τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.
Στην πρώτη ομιλία του Τραμπ για το Bitcoin στη Nashville το Σάββατο, δήλωσε ότι θα:

  • Απολύσει τον Πρόεδρο της SEC, Γκάρι Γκένσλερ
  • Δημιουργήσει Στρατηγικό Απόθεμα (δηλαδή να μην πουλήσει την τρέχουσα αμερικανική στοίβα Bitcoin)
  • Δημιουργήσει Ομάδα Εργασίας για τα Κρυπτονομίσματα, καταργώντας τους εχθρικούς κανονισμούς εντός 100 ημερών
  • Θα Σταματήσει την Επιχείρηση Choke Point
  • Δεν θα φορολογήσει τα κέρδη σας κατά 50% όπως η κυβέρνηση Μπάιντεν-Χάρις
  • Απελευθερώσει τον Ρος Ουλμπρίχτ την πρώτη μέρα, τον δημιουργό του Silk Road

Φανταστείτε να ταξιδεύετε πίσω στο 2010 και να λέτε στον Χαλ Φίνεϊ, τον επιστήμονα υπολογιστών που έλαβε το πρώτο BTC από τον Σατόσι Νακαμότο, ότι σε 14 χρόνια, ο Ντόναλντ Τραμπ (που, παρεμπιπτόντως, θα μπορούσε να είναι ο πρώτος πρόεδρος που θα υπηρετήσει μη συνεχόμενες θητείες από τον Γκρόβερ Κλίβελαντ) θα δημιουργούσε Στρατηγικό Απόθεμα Bitcoin.
Τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης παραλείπουν πολλά σχετικά με αυτό το γεγονός, επειδή αναφέρουν φήμες. Διαβάστε ποιά είναι τα καλά, τα κακά και τα άσχημα της ομιλίας του Τραμπ.

Αγορά 99Bitcoins

Τα Θετικά: Όχι μόνο το BTC, αλλά ολόκληρη η οικονομία θα βελτιωθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ

Όταν πήραμε συνέντευξη από τον Brandon Green, επικεφαλής του προσωπικού στο BTC Nashville, είπε ότι αυτό θα ήταν το επόμενο Woodstock. Αν και δεν υπήρχε ο Jimi Hendrix ή χίπηδες με LSD (είμαι σίγουρος ότι κάνω λάθος), η εκδήλωση έκανε ιστορία με τον Ντόναλντ Τραμπ.
Ο Τραμπ βγήκε στη σκηνή με το τραγούδι "God Bless the USA" — αν και με μία ώρα καθυστέρηση — αλλά έκανε ένα αστείο για αυτό. Είπε ότι η Μυστική Υπηρεσία του είπε ότι χρειάζονταν περισσότερο χρόνο για να ελέγξουν την αίθουσα, και αυτός απάντησε: "Πάρτε όσο χρόνο χρειάζεστε."
Το αυτί του, που σχεδόν καταστράφηκε από τον δολοφόνο στο Butler της Πενσυλβάνια, είχε αποκατασταθεί πλήρως, και έκανε σαφές από την αρχή: είναι ο πρόεδρος της καινοτομίας.
"Ο λόγος που ασχολούμαι με το Bitcoin είναι δύο λέξεις: America First," είπε ο Τραμπ. "Θέλουμε χώρες όπως η Κίνα να είναι επιτυχημένες με το Bitcoin, αλλά θέλουμε η Αμερική να είναι η πιο επιτυχημένη."
Ο Τραμπ ενίσχυσε αυτό το σημείο, λίγο υπονοώντας, λέγοντας στο κοινό να πει "ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΡΑΜΠ," αλλιώς το χαρτοφυλάκιό τους θα μηδενιστεί.

 

Ο Τραμπ, όπως ένας κωμικός που πετυχαίνει τα σωστά σημεία του κοινού, έπαιξε με ό,τι λειτουργούσε και άφησε ό,τι δεν λειτούργησε. Αυτό προκάλεσε τον μεγαλύτερο ενθουσιασμό: "Ποτέ μην πουλήσετε τα Bitcoin σας." - Ντόναλντ Τραμπ
Λοιπόν, είναι ο Τραμπ ο καλύτερος υποψήφιος για τα κρυπτονομίσματα;
Όχι. Είδα τον Robert Kennedy Jr. να μιλάει την ημέρα πριν από τον Τραμπ, του οποίου το κοινό ήταν μικρότερο αλλά με αντίστοιχη υποστήριξη. Είναι σαφές ότι καταλαβαίνει τα κρυπτονομίσματα καλύτερα και υπόσχεται να αγοράσει BTC αξίας 4 εκατομμυρίων δολαρίων αν εκλεγεί πρόεδρος.
"Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέχουν το 19% των παγκόσμιων αποθεμάτων χρυσού, δεν βλέπω γιατί να μην κατέχουμε το ίδιο ποσοστό," είπε ο Kennedy. "Το Bitcoin είναι το τέλειο νόμισμα."
Παρόλα αυτά, ο Ντόναλντ Τραμπ έχει τις καλύτερες πιθανότητες να κερδίσει την προεδρία τον Νοέμβριο. Επιπλέον, αν κερδίσει, οι Ρεπουμπλικάνοι μπορεί να έχουν τον πλήρη έλεγχο της κυβέρνησης, και άνθρωποι όπως η γερουσιαστής του Wyoming, Cynthia Lummis, θα προωθήσουν την ατζέντα τους για το BTC στην πραγματικότητα. Επίσης, μην ξεχνάτε ότι ο JD Vance, ο αντιπρόεδρος του Τραμπ, κατέχει επίσης Bitcoin.

Αγορά 99Bitcoins

Τα Αρνητικά: Θα τηρήσει ο Τραμπ τις υποσχέσεις του αν εκλεγεί;

Δεν ασπάζομαι αυτή τη σκέψη, αλλά κάποιοι σημαντικοί υποστηρικτές του Bitcoin πιστεύουν ότι ο Τραμπ προσπαθεί να κερδίσει ψήφους από την κοινότητα των bitcoiners. Υποστηρίζουν ότι μόλις αναλάβει την εξουσία, δεν θα αναφέρει ποτέ ξανά το Bitcoin. Κάποια αξιοσημείωτα λάθη στην ομιλία του υποστηρίζουν αυτή τη θεωρία. Το πρώτο που έρχεται στο μυαλό είναι όταν ρώτησε το κοινό: "Ξέρει κανείς εδώ τι είναι ένα stablecoin;" και αν ξέρει κάποιος τι είναι ένα stablecoin, "να σηκώσει το χέρι του." Έμοιαζε σαν ένας παππούς, αλλά σαν ένας κουλ παππούς, που προσπαθεί να καταλάβει όλη αυτή τη συζήτηση για τα bitcoins, το TikTok και το AI.

Η ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ έγινε επίσης ένα γεγονός "buy the rumor, sell the news" για τα κρυπτονομίσματα. Αλλά αφού η σκόνη κατακάθισε, η αγορά άρχισε να ανεβαίνει ξανά, με το BTC να φτάνει προσωρινά τα $70k μόλις η είδηση διαδόθηκε. Σκεφτείτε το: Ο Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να μην βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με τον RFK Jr. ή τον πρώην υποψήφιο Vivek Ramaswamy όσον αφορά το όραμα για τα κρυπτονομίσματα, αλλά είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Πιθανότατα ο μελλοντικός πρόεδρος μόλις ενέκρινε το Bitcoin και τα κρυπτονομίσματα.

Τα Άσχημα του Ντόναλντ Τραμπ και ακόμη ένα καλό σημείο Γίνεται το Bitcoin το νόμισμα του Τραμπ; 

Στη φετινή διάσκεψη, είδαμε καπέλα "Make Bitcoin Great Again," άφθονη υποστήριξη από MAGA και ελάχιστη έως καθόλου υποστήριξη από τους Δημοκρατικούς. Μπορούσες να καταλάβεις ότι μερικοί άνθρωποι εμφανίστηκαν μόνο για τον Τραμπ, αποπνέοντας MAGA, σαν να έχουν μαξιλάρια με τη μορφή του Τραμπ και να γρονθοκοπούν τον αέρα όταν ακούνε για την Καμάλα. Αυτό σημαίνει ότι το Bitcoin γίνεται με κάποιο τρόπο το νόμισμα του Τραμπ και ταλαντεύεται ανάλογα με το αν κερδίζει ένα κόμμα ή όχι. Δεν είμαι σίγουρος αν αυτό είναι καλό ή όχι. 

 

Ανεξαρτήτως, μη το παρεξηγείτε. Αυτό που είδαμε το Σάββατο είναι ιστορικό. Είναι το αντίθετο από την κατάργηση του κανόνα του χρυσού το 1971, το γεγονός του 21ου αιώνα. Αυτός είναι ο πρώτος πρόεδρος που υποστηρίζει το Bitcoin, και αυτό θα μεγαλώνει καθώς οι ψηφοφόροι των κρυπτονομισμάτων συμμετέχουν. Μάλιστα, ήδη κάνει την καμπάνια της Καμάλα Χάρις να αλλάξει στάση για το Bitcoin, ζητώντας "επανεκκίνηση" με τις εταιρείες κρυπτονομισμάτων.
Οι ενέργειες του Τραμπ, ιδιαίτερα στη δημιουργία στρατηγικού αποθέματος BTC, θα έχουν ισχυρή απήχηση ακόμη και σε αυτούς που είναι νέοι στη βιομηχανία και είναι εξαιρετικά αισιόδοξες. Ακόμη κι αν υπαναχωρήσει από άλλες υποσχέσεις, δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι θα μπορούσε να υπαναχωρήσει από αυτή χωρίς σοβαρή αντίδραση. Είναι μια νέα μέρα για το Bitcoin, και όσο κι αν τα altcoins είναι ανάθεμα για τους Bitcoiners, είναι μια νέα μέρα και για τα κρυπτονομίσματα. Τα πράγματα πρόκειται να γίνουν τρελά.
Ο Isaiah McCall είναι ο επικεφαλής ρεπόρτερ, αναλυτής και podcaster στον εκπαιδευτικό ιστότοπο για bitcoin και κρυπτονομίσματα 99Bitcoins.com. Δείτε το blog του στην πλατφόρμα Medium.

Αγορά 99Bitcoins

Δήλωση αποποίησης ευθυνών
Το παρόν άρθρο παρέχεται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς. Αποτελεί προσωπική άποψη του γράφοντος και δεν αποτελεί προτροπή για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε τίτλου, προϊόντος, υπηρεσίας ή επένδυσης.
Οι πληροφορίες δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης