Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Ανθίζει» η εγκληματικότητα των Αφρικανών στη Γερμανία – Σε Μαροκινούς και Τυνήσιους ανήκει η πλειονότητα των φόνων

«Ανθίζει» η εγκληματικότητα των Αφρικανών στη Γερμανία – Σε Μαροκινούς και Τυνήσιους ανήκει η πλειονότητα των φόνων

Οι μόνοι πραγματικοί αριθμοί που σημειώνουν πτώση είναι οι απελάσεις

Σχετικά Άρθρα
Το ποσοστό εγκληματικότητας των Βορειοαφρικανών αυξάνεται στα ύψη στη Γερμανία, με τους Μαροκινούς και τους Τυνήσιους να ευθύνονται πλέον για έναν φόνο κάθε έξι ημέρες κατά μέσο όρο.
Ωστόσο, άλλα σοβαρά εγκλήματα, όπως η επίθεση, τα μαχαιρώματα και ο βιασμός, εκρήγνυνται επίσης, με τη γερμανική αριστερή φιλελεύθερη κυβέρνηση να επιβλέπει μια απίστευτη αύξηση του εγκλήματος, ενώ αρνείται να απελάσει τους παραβάτες.
Σε σύγκριση με το 2019, οι περιπτώσεις δολοφονιών που αφορούσαν Τυνήσιους αυξήθηκαν κατά 110% και 67% για τους Μαροκινούς.
Πέρυσι, ένας Τυνήσιος ή ένας Μαροκινός διέπραξε έναν φόνο κάθε έκτη μέρα στη Γερμανία, σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Εγκληματικής Αστυνομίας.
Όταν πρόκειται για σεξουαλικά εγκλήματα, όπως ο βιασμός, αυτή η ομάδα Βορειοαφρικανών υπερεκπροσωπείται ακόμη περισσότερο στα δεδομένα εγκληματικότητας.
Ο αριθμός των σοβαρών σεξουαλικών αδικημάτων όπως ο βιασμός αυξήθηκε κατά 169% για τους Τυνήσιους μεταξύ 2019 και 2023, ενώ οι Μαροκινοί σημείωσαν αύξηση 65% την ίδια περίοδο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Bild.
Για επιθέσεις και ληστείες, οι υπήκοοι αυτών των δύο βορειοαφρικανικών εθνών ήταν υπεύθυνοι για συνολικά 6.746 εγκλήματα το 2023, που αντιστοιχεί σε 19 περιπτώσεις την ημέρα.
Αυτή η ομάδα αλλοδαπών είναι επίσης διαβόητη για επιθέσεις σε αστυνομικούς, με τον αριθμό τέτοιων υποθέσεων να διπλασιάζεται από το 2019.
Ο αριθμός των υποθέσεων κλοπής που αφορούσαν Μαροκινούς υπόπτους αυξήθηκε από 2.900 το 2019 σε 5.501 περιπτώσεις το 2023 και μεταξύ των Τυνήσιων κατά 176% σε 3.881 περιπτώσεις το 2023.
Οι μόνοι πραγματικοί αριθμοί που σημειώνουν πτώση είναι οι απελάσεις.
Το 2019, 319 Τυνήσιοι και 696 Μαροκινοί απελάθηκαν στις χώρες καταγωγής τους.
Το 2023, αυτοί οι αριθμοί μειώθηκαν σε 273 Τυνήσιους και 272 Μαροκινούς — παρά την εκτίναξη της εγκληματικότητας από αυτές τις δύο ομάδες και τον αυξανόμενο αριθμό ανθρώπων από αυτές τις δύο χώρες που έφτασαν στη Γερμανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης