Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ένα βήμα πριν το χάος η Μέση Ανατολή - Η Aegean αναστέλλει τις πτήσεις από και προς τον Λίβανο

Ένα βήμα πριν το χάος η Μέση Ανατολή - Η Aegean αναστέλλει τις πτήσεις από και προς τον Λίβανο
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Netanyahu διεμήνυσε πως θα υπάρξει «σκληρή» απάντηση για την επίθεση στα Υψίπεδα του Golan
Σχετικά Άρθρα
H Aegean προστίθεται στις εταιρείες που αναστέλλουν πτήσεις από και προς τον Λίβανο έως την 1η Αυγούστου 2024, εν μέσω τεράστιας αβεβαιότητας για την επόμενη ημέρα στις σχέσεις Ισραήλ και Βηρυτού. 
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu διεμήνυσε πως θα υπάρξει «σκληρή» απάντηση για την επίθεση στα Υψίπεδα του Golan, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 12 παιδιά.
Παράλληλα μαίνεται και η κόντρα Τελ Αβίβ – Άγκυρας, με αφορμή τις δηλώσεις του Recep Tayyip Erdogan περί εισβολής στο Ισραήλ. Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ ζητά μάλιστα από το ΝΑΤΟ να διώξει την Τουρκία από τη Συμμαχία, καθώς όπως λέει ανήκει πλέον στον Άξονα της Αντίστασης.
Κι ενώ κρίσιμες θεωρούνται οι επόμενες ώρες για τις αποφάσεις που θα λάβει ο Netanyahu, το Ισραήλ βυθίστηκε σε πρωτόγνωρο πολύωρο χάος. Ακροδεξιοί διαδηλωτές εισέβαλαν σε στρατιωτικές βάσεις για να εμποδίσουν τη σύλληψη 9 Iσραηλινών εφέδρων για την βάναυση σεξουαλική κακοποίηση Παλαιστίνιου κρατουμένου.
Τα γεγονότα οδήγησαν ακόμη και σε διακοπή σύσκεψης των ενόπλων δυνάμεων για το συγκεκριμένο ζήτημα. Ο αρχηγός του ισραηλινού στρατού καταδικάζει τις ενέργειες των διαδηλωτών, μιλώντας «συμπεριφορές που παραβιάζουν το νόμο, φέρνουν την αναρχία, κάνουν κακό στον ισραηλινό στρατό, στην ασφάλεια του έθνους και στις προσπάθειες μας στον πόλεμο», σύμφωνα με την ΕΡΤ.
Μεταξύ των διαδηλωτών και ακροδεξιοί βουλευτές, αλλά και στρατιώτες με καλυμμένα πρόσωπα. Ο υπουργός Άμυνας μάλιστα ζητά να γίνει έρευνα εναντίον του ακροδεξιού εταίρου της κυβέρνησης Itamar Ben-Gvir.
«Σας καλώ να αντιμετωπίσετε με αυστηρό τρόπο τα μέλη του κυβερνητικού συνασπισμού που πήραν μέρος στις ταραχές και να διατάξετε έρευνα εάν ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας, Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ έδωσε εντολή στην αστυνομία να μην σταματήσει τους διαδηλωτές», είπε ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης