Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Νέα εξέλιξη - Μετά την παρέμβαση του BN η Intrum Hellas απέστειλε την εξόφληση δανείων σε οφειλέτη με καθυστέρηση 2 ετών

Νέα εξέλιξη - Μετά την παρέμβαση του BN η Intrum Hellas απέστειλε την εξόφληση δανείων σε οφειλέτη με καθυστέρηση 2 ετών

Σας στέλνω αυτή την επιστολή θέλοντας να σας εκφράσω την αγανάκτηση μου και να σας καταγγείλω τους παράτυπους τρόπους με τους οποίους, η εταιρεία intrum με ταλαιπωρεί δυο χρόνια... αναφέρει σε επιστολή του προς το BN...οφειλέτης που εξόφλησε όλες τις υποχρεώσεις του

Σχετικά Άρθρα

Σε 24 ώρες βρέθηκε η λύση μετά το δημοσίευμα του ΒΝ με την Intrum Hellas να αποστέλλει την πολυπόθητη απάντηση στον οφειλέτη. 
Το  έγγραφο εξόφλησης του δανείου έφθασε με email στον ενδιαφερόμενο το οποίο βεβαιώνει ότι δεν υφίσταται η οφειλή των 182,63 ευρώ αλλά τον κρατούσαν «αιχμάλωτο» στον «ΤΕΙΡΕΣΊΑ» παρότι είχε πληρωθεί πριν τρία χρόνια αλλά δεν ελάμβανε την εξόφληση παρότι το ζητούσε επίμονα από το 2021.
Η δημοσιοποίηση  των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι οφειλέτες με την Intrum Hellas τα μοιράζονται με την ενημερωτική οικονομική ιστοσελίδα Bankingnews που λαμβάνει δεκάδες email από αναγνώστες που παραθέτουν τα προβλήματα που έχουν με την εταιρεία.

Ο Κώδικας Δεοντολογίας δεν εφαρμόζεται από την Intrum Hellas

Η επιλογή των οφειλετών να ενημερώνουν το ΒΝ αποκαλύπτει ότι η διοίκηση του Γ. Γεωργακόπουλου δεν είναι σε θέση να τα διαχειριστεί και την ίδια στιγμή η διοίκηση αποφασίζει και εφαρμόζει το έσχατο μέτρο που είναι οι πλειστηριασμοί των περιουσιών στοιχείων των οφειλετών.
Είναι εμφανές ότι η Εταιρεία Διαχείρισης Οφειλών από Πιστώσεις και Δανείων δεν εκπληρώνει τους κανόνες που διέπουν τις σχέσεις με οφειλέτες, όπως προβλέπει ο Κώδικας Δεοντολογίας του νόμου 4224/2013 (ΦΕΚ Α΄ 288).
Η Διαφάνεια – ενημέρωση – χειρισμός παραπόνων από τις εταιρείες των Ενοτήτων Α1 και Α2 εφαρμόζονται οι σχετικές διατάξεις ΠΔ/ΤΕ 2501/31 10.2002 Ενημέρωση των συναλλασσόμενων με τις εταιρείες διαχείρισης.
Πρόκειται για σημαντικές ενότητες της Τράπεζας της Ελλάδος και αξιολογείται η ενδιαφερόμενη εταιρεία για την αδειοδότησή τους.
Το ΒΝ φέρνει στην επικαιρότητα ένα αντίστοιχο πρόβλημα οφειλέτη που έχει εξοφλήσει  το δάνειο αλλά δεν έχει γίνει η άρση της υποθήκης. 

Η διαμαρτυρία του νέου οφειλέτη

«Σας στέλνω αυτή την επιστολή θέλοντας να σας εκφράσω την αγανάκτηση μου και να σας καταγγείλω τους παράτυπους τρόπους με τους οποίους, η εταιρεία intrum με ταλαιπωρεί δυο χρόνια. 
Κατόπιν συμφωνίας μου με την εν λόγω  εταιρεία (σας επισυνάπτω έγγραφο, συναίνεσης άρσης προσημείωσης της intrum) και θέλοντας να εξοφλήσω ένα μέρος της οφειλής μου, προέβη σε πώληση του ακινήτου μου. 
Η συμφωνία όπως θα δείτε αφορούσε το ποσό των 30.000€, όπως και το εξόφλησα με την καταβολή των επιταγών που έλαβα από τον αγοραστή του ακίνητου μου (όπως σας τις επισυνάπτω). 
Μετά από μερικές ημέρες  επικοινώνησα τηλεφωνικώς με την intrum να ρωτήσω γιατί αργούν να μου στείλουν την απόδειξη εξόφλησης, ώστε να προβεί ο Δικηγόρος μου στην άρση της προσημείωσης του ακινήτου μου, με ενημέρωσαν προφορικά ότι για να προωθήσουν το αίτημα μου θα πρέπει να καταβάλω και την ανεξόφλητη δόση του δευτέρου δάνειου μου το οποίο δεν είχε αρχικά συμφωνηθεί (σας επισυνάπτω επιστολή τους) όπου μου αναφέρουν ότι πρέπει να καταβάλλω δόση, χωρίς να διευκρινίζουν με σαφήνεια αν θα μου στείλουν την εξόφληση όπως αρχικά είχαμε συμφωνήσει».
θεοδωρόπουλος_1.jpg

Τι επιθυμεί ο οφειλέτης της Intrum Hellas

To έγγραφο με κωδικό 306881DR -1 και με ημερομηνία αποστολής 17/Μαΐου 2022 προς την Intrum Hellas περιγράφει το πρόβλημα που έστειλε στο ΒΝ το 2024.
Ο οφειλέτης ζητάει το χαρτί της εξόφλησης μετά από συμφωνία που έκανε με εκπρόσωπο της εταιρείας.
Η εταιρεία στη συνέχεια πρόσθεσε στην αρχική συμφωνία ένα δεύτερο αίτημα και την εξόφληση ενός δεύτερου δανείου.  

Είναι δυνατόν η Intrum Hellas να καταργεί όλους τους κανόνες

Το BN έχει στη διάθεση του όλα τα έγγραφα που αποδεικνύουν την αλλαγή στάσης της εταιρείας έναντι του οφειλέτη. 
Δεν θα αποδώσουμε κάποιον χαρακτηρισμό που προκύπτει αβίαστα από σεβασμό προς το προσωπικό. 
Η διοίκηση της Intrum Hellas και κυρίως τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου δεν εκπληρώνουν  έναν όρο σύμφωνα με τις δημοσιευμένες αποφάσεις της Τράπεζας της Ελλάδος.
Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου πρέπει να έχουν καλή φήμη να διαθέτουν επαρκείς γνώσεις και εμπειρία για την εκτέλεση των καθηκόντων τους.
Η καλή φήμη είναι υπό αίρεση διότι τα έγγραφα παράπονα των οφειλετών της INTRUM αποκτούν δημοσιότητα μέσα από την οικονομική ιστοσελίδα bankingnews και την ακυρώνουν στην πράξη.

Τι θα κάνει η Τράπεζα της Ελλάδος;

Το ανώτατο όργανο όπως η Εκτελεστική Επιτροπή της Τράπεζας της Ελλάδος αδιαφόρησε για τα προβλήματα των πολιτών που υποχρεώθηκαν να συνεργαστούν με την εταιρεία  ου κ. Γ.Γεωργακόπουλου που παραδόξως έλαβε άδεια λειτουργίας από την Εποπτεύουσα Αρχή που είναι η Τράπεζα της Ελλάδος. 
Είναι απορίας άξιο πώς κατάφερε και ανταποκρίθηκε στον Κώδικα Δεοντολογίας όταν η αδειοδότηση αφορά και τις συναλλαγές με τους πολίτες και ταυτόχρονα η μητρική εταιρία της Intrum Hellas βρίσκεται στο χείλος της κατάρρευσης...

Νίκος Θεοδωρόπουλος 
ntheo@bankingnews.gr
w
ww.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης