Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Τα αποτελέσματα από Eurobank, Πειραιώς και ΤΙΤΑΝ δίνουν τον τόνο - Αναβαθμίσεις περιμένουν οι αναλυτές

Τα αποτελέσματα από Eurobank, Πειραιώς και ΤΙΤΑΝ δίνουν τον τόνο - Αναβαθμίσεις περιμένουν οι αναλυτές

Ποιες είναι οι εκτιμήσεις των αναλυτών για τα αποτελέσματα που θα δημοσιεύσουν σήμερα 31/7 οι εταιρείες 

Σχετικά Άρθρα

Πολύ σημαντική μέρα η σημερινή για το ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς αναμένονται δημοσιεύσεις αποτελεσμάτων, οι οποίες σύμφωνα με στελέχη της αγοράς είναι πιθανό να οδηγήσουν σε αναβαθμίσεις εκτιμήσεων.
Ήδη το κλίμα έχει βελτιωθεί, ειδικά στις τράπεζες, μετά και την απορρόφηση της προσφοράς που έβγαλαν κάποιοι ξένοι επενδυτές και οι αποτιμήσεις έχουν ενισχυθεί. 
Τράπεζα Πειραιώς και Eurobank δημοσιεύουν αποτελέσματα εξαμήνου, ενώ εκτός τραπεζών, η Τιτάν θα δημοσιεύσει επίσης εξάμηνο. 
Ξεκινώντας από τις τράπεζες, η Πειραιώς θα δημοσιεύσει πριν το άνοιγμα της αγοράς και το μεσημέρι θα ενημερώσει τους αναλυτές.
Οι αναλυτές περιμένουν ένα ακόμη ισχυρό τρίμηνο λόγω υψηλότερων εσόδων από προμήθειες, χαμηλότερων λειτουργικών εξόδων και μηδενικές νέες ζημιές από προβλέψεις.
Τα καθαρά έσοδα από τόκους αναμένεται να είναι λίγο χαμηλότερα, αλλά αναμένεται βελτίωση της πιστωτικής επέκτασης. Η μετοχή διαπραγματεύεται με P/TBV 0,7 φορές βάσει των προβλέψεων της Optima Bank για το 2024 και σε discount 39% έναντι των ευρωπαϊκών ομοειδών. Η χρηματιστηριακή την έχει στις κορυφαίες της επιλογές με τιμή στόχο 5,50 ευρώ. 
Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών για το δεύτερο τρίμηνο κάνουν λόγο για δημοσιευμένα καθαρά κέρδη 281 εκατ. ευρώ και προσαρμοσμένα 287 εκατ. ευρώ. 
Η Optima Bank περιμένει 281,5 εκατ. ευρώ και 286,5 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. 
Η Piraeus Securities περιμένει δυνατή κερδοφορία 279 εκατ. ευρώ στο δεύτερο τρίμηνο με καθαρά έσοδα από τόκους 505 εκατ. ευρώ και προ προβλέψεων κέρδη 478 εκατ. ευρώ. 
Η Eurobank Equities περιμένει πως η αποδοτικότητα των ενσώματων ιδίων κεφαλαίων θα φτάσει στο τρίμηνο στο 17,5% ξεπερνώντας το στόχο του 15% που έχει δώσει η διοίκηση. 
Τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη στο δεύτερο τρίμηνο θα ανέλθουν στα 279 εκατ. ευρώ. 
Για τη Eurobank οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών κάνουν λόγο για προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη 323,7 εκατ. ευρώ στο δεύτερο τρίμηνο και ανάλογη είναι η εκτίμηση της Optima Bank. Στο εξάμηνο περιμένει έσοδα προ της αφαίρεσης εκτάκτων 706,8 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 18%. 
Η Piraeus Securities επαναλαμβάνει τη σύσταση για αποδόσεις ανώτερες από αυτές της αγοράς και την τιμή στόχο των 3,30 ευρώ σημειώνοντας πως ο δείκτης P/TBV για το 2025 είναι στις 0,8 φορές με το στόχο να είναι 1,3 φορές. 
Η Beta περιμένει καθαρά κέρδη στο δεύτερο τρίμηνο 391,1 εκατ. ευρώ εκατ. ευρώ και καθαρά έσοδα από τόκους 553 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 2,4% έναντι του περσινού πρώτου τριμήνου αλλά μειωμένα 3,2% έναντι του πρώτου τριμήνου. 
Για την Τιτάν οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών κάνουν λόγο για EBITDA 267,6 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο και καθαρά κέρδη 137,6 εκατ. ευρώ. Οι αναλυτές περιμένουν ενημέρωση για την πορεία ένταξης της αμερικανικής θυγατρικής στις ΗΠΑ, η οποία ξεκλειδώνει αξία για τον όμιλο. 
Η Optima Bank περιμένει στο εξάμηνο πωλήσεις 1,295 δισ. ευρώ, EBITDA 273,6 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 131,2 εκατ. ευρώ. 
Η Piraeus Securities περιμένει δυνατό τρίμηνο που θα αντιστρέψει την αρνητική επίδραση στα περιθώρια του πρώτου τριμήνου, αποτέλεσμα της επιβράδυνσης στις ΗΠΑ. Οι πωλήσεις στο τρίμηνο αναμένονται στα 674 εκατ. ευρώ, τα EBITDA στα 146 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 78 εκατ. ευρώ. 
Η Eurobank Equities για την Τιτάν περιμένει πως εποχικά είναι δυνατό το δεύτερο τρίμηνο και θα δημοσιεύσει εντυπωσιακή κερδοφορία με τα EBITDA να αυξάνονται 23% και στα 164 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη θα ανέλθουν στα 88 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 33%. 
Σημειώνεται πως αύριο 1η Αυγούστου θα δημοσιεύσει η Εθνική Τράπεζα τα δικά της αποτελέσματα εξαμήνου και στις 2 Αυγούστου η Alpha Bank. 

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης