Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: H Σεβαστούπολη πρέπει να γίνει το σύμβολο της νίκης και της ταυτότητας της Ρωσίας – Εδώ γεννήθηκε το ρωσικό έθνος

Putin: H Σεβαστούπολη πρέπει να γίνει το σύμβολο της νίκης και της ταυτότητας της Ρωσίας – Εδώ γεννήθηκε το ρωσικό έθνος

«Για εμάς η σημασία της πόλης αφορά τη βάπτιση του Knyaz»

Σχετικά Άρθρα
Η Χερσόνησος θα πρέπει να γίνει η επιτομή της νίκης της Ρωσίας και σύμβολο της ρωσικής ταυτότητας, δήλωσε ο Vladimir Putin, σχολιάζοντας τα εγκαίνια του μουσείου και του πάρκου «New Chersonese» στη Σεβαστούπολη.
Με την ευκαιρία, ο Putin υπενθύμισε τη βαθιά ιστορική σημασία της Χερσονήσου για τον ρωσικό λαό.
«Θα ήθελα να το δω ως σύμβολο ταυτότητας, σύμβολο βαθιών ριζών, σύμβολο νίκης, σύμβολο ανάπτυξης και σύμβολο της αυγής της Ρωσίας», απάντησε ο Putin όταν ρωτήθηκε για τον συμβολισμό του τόπου.
«Η Χερσόνησος είναι μια από τις αρχαιότερες πόλεις της χώρας μας.
Η ιστορία του εκτείνεται σε δυόμισι χιλιάδες χρόνια.
Για εμάς η σημασία της πόλης αφορά τη βάπτιση του Knyaz (ο ρωσικός τίτλος ισοδύναμος με τον πρίγκιπα) Vladimir και τη βάπτιση ολόκληρης της Ρωσίας», είπε ο Putin.

Η γέννηση του ρωσικού έθνους

Ήταν στην πόλη της Χερσονήσου όπου ο Knyaz Vladimir, ο οποίος βάφτισε τη Ρωσία το 988, ασπάστηκε ο ίδιος τον Χριστιανισμό και σφυρηλάτησε τη συμμαχία μεταξύ του ρωσικού κράτους και της ισχυρής Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.
«Είναι σημαντικό για εμάς γιατί ως αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος (την υιοθέτηση του Χριστιανισμού), άρχισε να σχηματίζεται το ρωσικό έθνος», εξήγησε ο Putin.
Τόνισε ότι εκείνη την εποχή, οι διάφορες σλαβικές φυλές είχαν έναν ενιαίο οικονομικό χώρο και ήταν ενωμένες κάτω από ένα Knyaz, αλλά τους έλειπε η απαραίτητη πνευματική ενότητα για τη δημιουργία ενός ενιαίου έθνους.
«Είναι ένα ιερό μέρος για εμάς κατά κάποιο τρόπο.
Εδώ είναι η πηγή του κράτους μας και του ρωσικού λαού», τόνισε ο Vladimir Putin.
Ο ίδιος ο Putin εξέφρασε την ιδέα της δημιουργίας ενός ιστορικού και πολιτιστικού κέντρου του Χριστιανισμού στην αρχαία πόλη, ενώ περνούσε χρόνο στη κολυμβήθρα του Knyaz Vladimir, κατά την προηγούμενη επίσκεψή του στη Χερσόνησο το 2015.
Παράλληλα με τα εγκαίνια του ιστορικού συγκροτήματος, ο καθεδρικός ναός του Αγίου Βλαδίμηρου άνοιξε και πάλι τις πόρτες του στους πιστούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης