Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λευκορωσία: Ο πρόεδρος Lukashenko απένειμε χάρη στον Γερμανό που έχει καταδικαστεί σε θάνατο

Λευκορωσία: Ο πρόεδρος Lukashenko απένειμε χάρη στον Γερμανό που έχει καταδικαστεί σε θάνατο
Η υπόθεση σχετίζεται με το τάγμα «Kastus Kalinouski», το οποίο αποτελείται από Λευκορώσους που πολεμούν στο πλευρό της Ουκρανίας εναντίον του ρωσικού στρατού
Σχετικά Άρθρα
Ο Λευκορώσος πρόεδρος Alexander Lukashenko αποφάσισε να απονείμει χάρη στον 30χρονο Rico Krieger, τον στρατιωτικό γιατρό του Γερμανικού Ερυθρού Σταυρού που καταδικάστηκε στις 24 Ιουνίου σε θάνατο από δικαστήριο του Μινσκ.
Η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Annalena Baerbock είχε χαρακτηρίσει «απαράδεκτη» την ενέργεια των Λευκορώσων να τον «επιδεικνύουν στην τηλεόραση», διαβεβαιώνοντας ότι διεξάγονται «εμπιστευτικές» συνομιλίες για το θέμα.
Η υπόθεση σχετίζεται με το τάγμα «Kastus Kalinouski», το οποίο αποτελείται από Λευκορώσους που πολεμούν στο πλευρό της Ουκρανίας εναντίον του ρωσικού στρατού. Το τάγμα έχει δηλώσει ότι ο Krieger δεν ανήκε στις τάξεις του.
Ο Rico Krieger, ο οποίος κρατείται από τον Νοέμβριο του 2023, αντιμετώπισε έξι κατηγορίες για ποινικά αδικήματα, μεταξύ άλλων για «μισθοφορισμό», «τρομοκρατική ενέργεια» και «δημιουργία εξτρεμιστικής οργάνωσης», ενώ κατηγορείται και ότι ενορχήστρωσε εκρήξεις στη Λευκορωσία.
Η ΜΚΟ Wjasna, της οποίας ιδρυτής είναι ο φυλακισμένος βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης το 2022 Ales Bialiatski, έχει τεθεί εκτός νόμου στη Λευκορωσία.
Η Λευκορωσία είναι η τελευταία χώρα της Ευρώπης που εξακολουθεί να εφαρμόζει τη θανατική ποινή. Οι εκτελέσεις γίνονται με τουφεκισμό και υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας, σε ημερομηνίες οι οποίες δεν ανακοινώνονται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης