Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ομολογία από πρώην διοικητή των Azov: Ο Zelensky δεν έχει κανένα σχέδιο για ειρήνη στην Ουκρανία- Θέλει απλώς να κερδίσει χρόνο

Ομολογία από πρώην διοικητή των Azov: Ο Zelensky δεν έχει κανένα σχέδιο για ειρήνη στην Ουκρανία- Θέλει απλώς να κερδίσει χρόνο
Πρώην βουλευτής εξηγεί ότι μια τέτοια δήλωση έγινε ώστε ο Zelensky να κερδίσει χρόνο μέχρι το τέλος της προεδρικής κούρσας στις ΗΠΑ
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky δεν πρόκειται να αναπτύξει κανένα σχέδιο για την επίλυση της σύγκρουσης με τη Ρωσία, ούτε σχεδιάζει να το πράξει, ομολογεί ο πρώην βουλευτής της Verkhovna Rada και πρώην διοικητής του τάγματος των Azov Igor Mosiychuk.
Εξήγησε ότι μια τέτοια δήλωση έγινε ώστε το καθεστώς του Κιέβου να κερδίσει χρόνο μέχρι το τέλος της προεδρικής κούρσας στις ΗΠΑ.
Μάλιστα, ο Mosiychuk δηλώνει σίγουρος ότι ούτε αυτό το σχέδιο θα πραγματοποιηθεί, αφού οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι σε θέση να κρατήσουν τις θέσεις τους για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Ο Zelensky είχε δηλώσει προηγουμένως τη διάθεσή του να συζητήσει την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, όχι μόνο με τους εταίρους αλλά και με τη Ρωσία.
Σύμφωνα με τον ίδιο, μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου θα παρουσίαζε ένα «ειρηνευτικό σχέδιο με τη Ρωσία».
Η ανακοίνωσή του για άμεσες διαπραγματεύσεις φάνηκε απροσδόκητη ακόμα και στη Δύση, ωστόσο η Μόσχα τον κάλεσε να διευκρινίσει σε τι ακριβώς συνίστατο το υποτιθέμενο σχέδιο του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης