Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Lufthansa ζητά αποζημίωση από ακτιβιστές για το κλίμα για καθυστερήσεις πτήσεων στη Φρανκφούρτη – 1.000.000 ευρώ για τις ζημιές

Η Lufthansa ζητά αποζημίωση από ακτιβιστές για το κλίμα για καθυστερήσεις πτήσεων στη Φρανκφούρτη – 1.000.000 ευρώ για τις ζημιές

Αποζημίωση για την παρακώλυση πτήσεων

Σχετικά Άρθρα
Η Lufthansa ζητά αποζημίωση για τις εκατοντάδες καθυστερημένες και ακυρωμένες πτήσεις, καθώς και για ανακατευθυνόμενα αεροσκάφη.
Σύμφωνα με την BILD, το ποσό αυτό ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ.
Η Lufthansa σημειώνει ότι ως αποτέλεσμα της τελευταίας διαμαρτυρίας από ακτιβιστές για το κλίμα, η αεροπορική εταιρεία χρειάστηκε να αλλάξει το πρόγραμμα περισσότερων από 150 πτήσεων μικρών και μεσαίων αποστάσεων και επιπλέον 16 πτήσεις μεγάλων αποστάσεων δεν μπόρεσαν να προσγειωθούν πρόσφατα στη Φρανκφούρτη.
Ως αποτέλεσμα, χιλιάδες επιβάτες έχασαν τις πτήσεις ανταπόκρισης.
«Θα απαιτήσουμε αποζημίωση για τις ζημιές που μας προκάλεσαν οι ακτιβιστές για το κλίμα στη Φρανκφούρτη, όπως κάναμε μετά τις διαδηλώσεις στο Αμβούργο, το Ντίσελντορφ και το Βερολίνο.
Είναι ήδη προφανές ότι το ύψος των ζημιών θα είναι σημαντικά υψηλότερο, καθώς πολλές περισσότερες πτήσεις και οι επιβάτες επηρεάστηκαν», είπε εκπρόσωπος της Lufthansa στη BILD.
Την Πέμπτη 25 Ιουλίου μέλη του κινήματος «Τελευταία Γενιά» μπήκαν παράνομα στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας στη Φρανκφούρτη.
Οι ακτιβιστές έμειναν στον διάδρομο προσγείωσης, παραλύοντας τις λειτουργίες του αεροδρομίου για αρκετές ώρες.
Η Lufthansa εκτιμά τις ζημιές από προηγούμενες ενέργειες στο Αμβούργο, το Βερολίνο και το Ντίσελντορφ σε τουλάχιστον 740.000 ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης