Τελευταία Νέα
Διεθνή

Microsoft: Αύξηση 10% στα κέρδη το δ' τρίμηνο χρήσης, στα 22 δισ. δολάρια

tags :
Microsoft: Αύξηση 10% στα κέρδη το δ' τρίμηνο χρήσης, στα 22 δισ. δολάρια
Με έσοδα 64,7 δισ. για το τρίμηνο
Σχετικά Άρθρα
Σημαντική αύξηση της τάξης του 10% -σε ετήσια σύγκριση- κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη της Microsoft το δ' οικονομικό τρίμηνο (έληξε 30 Ιουνίου), με το ποσό να διαμορφώνεται σε 22 δισεκ. δολάρια.
Τα έσοδα του πασίγνωστου τεχνολογικού κολοσσού ενισχύθηκαν κατά 15% για την ίδια χρονική περίοδο, στα 64,7 δισεκ. δολάρια, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών.
Για το 12μηνο έως 30/6/2024, τα έσοδα ανέρχονται σε 211 δισεκ. δολάρια, με καθαρά κέρδη 72,3 δισεκ. δολαρίων.
Ωστόσο, η ανάπτυξη της βασικής της μονάδας cloud Azure ήταν κατώτερη των προσδοκιών, απογοητεύοντας τους επενδυτές.
Τούτου λεχθέντος, μετα-συνεδριακά η μετοχή υποχωρεί άνω του 6% στη Νέα Υόρκη, όταν είχε κλείσει στο -1% και τα 422,4 δολάρια -με κεφαλαιοποίηση ύψους 3,3 τρισεκ. δολαρίων! Αξίζει να σημειωθεί πως το τελευταίο 12μηνο, η μετοχή έχει ενισχυθεί 25%.
«Οι ισχυρές επιδόσεις μας αυτό το οικονομικό έτος αντανακλούν τόσο για την καινοτομία όσο και για την εμπιστοσύνη που εξακολουθούν να έχουν οι πελάτες στη Microsoft», δήλωσε ο Satya Nadella, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας. «Επικεντρωνόμαστε στην εκπλήρωση της αποστολής μας και τις κρίσιμες ανάγκες των πελατών σε όλες τις πλατφόρμες μας, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι ηγούμαστε στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης