Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε κρίσιμη κατάσταση ο Παλαιστίνιος κρατούμενος που κακοποιήθηκε σεξουαλικά – Νέες καταγγελίες για βασανιστήρια στις φυλακές του Ισραήλ

Σε κρίσιμη κατάσταση ο Παλαιστίνιος κρατούμενος που κακοποιήθηκε σεξουαλικά – Νέες καταγγελίες για βασανιστήρια στις φυλακές του Ισραήλ

Αρκετές αναφορές προέκυψαν για σοβαρές κακοποιήσεις Παλαιστινίων κρατουμένων

Σχετικά Άρθρα
Ένας Παλαιστίνιος κρατούμενος που κακοποιήθηκε σεξουαλικά από Ισραηλινούς στρατιώτες στη φυλακή Sde Teiman στην έρημο Negev βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση σε ισραηλινό νοσοκομείο, μετέδωσε το ισραηλινό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο KAN.
Ο κρατικός τηλεοπτικός σταθμός δεν αποκάλυψε το όνομα του συλληφθέντος.
Ο τηλεοπτικός σταθμός είπε ότι ο κρατούμενος μεταφέρθηκε στο Sde Teiman από τη στρατιωτική φυλακή Ofer κοντά στη Ραμάλα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.
«Η μεταφορά του κρατουμένου θεωρήθηκε εξαιρετική υπό το φως της εντολής του Ανωτάτου Δικαστηρίου για μείωση του αριθμού των κρατουμένων στο Sde Teiman», ανέφερε το KAN.

Σοβαρές κακοποιήσεις κρατουμένων

Δέκα Ισραηλινοί στρατιώτες κατηγορούνται για ομαδική παρενόχληση ενός κρατούμενου στο διαβόητο κέντρο κράτησης.
Εννέα στρατιώτες συνελήφθησαν τη Δευτέρα για ανάκριση στο πλαίσιο έρευνας για την κακοποίηση.
Μετά τη σύλληψη, δεξιοί διαδηλωτές, συμπεριλαμβανομένων πολιτικών, εισέβαλαν σε δύο στρατιωτικές βάσεις στο νότιο και στο κεντρικό Ισραήλ για να διαμαρτυρηθούν για την κράτηση των στρατιωτών.
Αρκετές αναφορές προέκυψαν για σοβαρές κακοποιήσεις Παλαιστινίων κρατουμένων στη φυλακή Sde Teiman από την έναρξη της συνεχιζόμενης επίθεσης του Ισραήλ στη Γάζα.
Τους τελευταίους μήνες, ο στρατός απελευθέρωσε δεκάδες Παλαιστίνιους κρατούμενους από τη Γάζα σε επιδείνωση της κατάστασης της υγείας τους, με τα σώματά τους να φέρουν ουλές βασανιστηρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης