Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sergey Ryabkov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Ο Ρώσος υπουργός άμυνας έστειλε ξεκάθαρη προειδοποίηση στο υπουργείο άμυνας των ΗΠΑ

Sergey Ryabkov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Ο Ρώσος υπουργός άμυνας έστειλε ξεκάθαρη προειδοποίηση στο υπουργείο άμυνας των ΗΠΑ
Για κίνδυνο μιας ανεξέλεγκτης κλιμάκωσης λόγω των ενεργειών της Ουκρανίας και των ΗΠΑ προειδοποίησε η Ρωσία
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Andrey Belousov «έστειλε μια πολύ σοβαρή προειδοποίηση» στον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin για τον κίνδυνο μιας ανεξέλεγκτης κλιμάκωσης λόγω των ενεργειών της Ουκρανίας και των ΗΠΑ κατά τη συνομιλία τους στις 12 Ιουλίου, δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Sergey Ryabkov.
«Όλες οι επαφές με Αμερικανούς εκπροσώπους στο ανώτερο ενδιάμεσο επίπεδο, σε πολιτειακό και πολιτικό επίπεδο, έχουν καθαρά ωφελιμιστικούς στόχους.
Η πρόσφατη επαφή των υπουργών Άμυνας δεν αποτέλεσε εξαίρεση», είπε ο υφυπουργός Εξωτερικών σχολιάζοντας τη συνομιλία.
«Μια πολύ σοβαρή προειδοποίηση εστάλη από τη ρωσική πλευρά σχετικά με νέες προκλήσεις από την Ουκρανία, οι οποίες είναι αδιανόητες χωρίς την άμεση βοήθεια των ΗΠΑ», είπε ο Sergey Ryabkov.
«Αυτή η προειδοποίηση έγινε για να αποφευχθεί περαιτέρω επικίνδυνη κλιμάκωση, η οποία μπορεί να προκαλέσει συνέπειες που μπορεί να γίνουν εντελώς ανεξέλεγκτες».
Ο Andrey Belousov και ο Lloyd Austin είχαν τηλεφωνική επικοινωνία στις 12 Ιουλίου 2024.
Οι New York Times ισχυρίστηκαν ότι οι δύο υπουργοί συζήτησαν την επερχόμενη «λαθραία επιχείρηση» της Ουκρανίας κατά της Ρωσίας.
Αμερικανοί αξιωματούχοι είπαν στην εφημερίδα ότι η Ρωσία φέρεται να σκόπευε να μάθει εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες εμπλέκονται στα σχέδια της Ουκρανίας.
Οι πηγές τόνισαν ότι το Αμερικανικό Πεντάγωνο δεν γνώριζε για την ουκρανική επιχείρηση, αλλά αξιολόγησε την προειδοποίηση της Ρωσίας «τόσο σοβαρά που επικοινώνησε με την Ουκρανία και την προέτρεψε να μην πραγματοποιήσει την επιχείρηση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης