Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σήψη στο Ισραήλ - Βίαιες διαδηλώσεις υπέρ στρατιωτών που συνελήφθησαν για βιασμό Παλαιστίνιου

Σήψη στο Ισραήλ - Βίαιες διαδηλώσεις υπέρ στρατιωτών που συνελήφθησαν για βιασμό Παλαιστίνιου
Η σύλληψη των υπόπτων για βιασμό προκάλεσε διαμαρτυρίες από ακροδεξιούς ισραηλινούς ακτιβιστές.
Τη Δευτέρα, η ισραηλινή στρατιωτική αστυνομία συνέλαβε ισραηλινούς στρατιώτες οι οποίοι ήταν ύποπτοι για βιασμό Παλαιστίνιου κρατούμενου στη διαβόητη φυλακή Sde Teiman στο νότιο Ισραήλ.
Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Παλαιστίνιος κρατούμενος μεταφέρθηκε από τη Sde Teiman σε νοσοκομείο με τραυματισμό, ο οποίος ήταν τόσο σοβαρός που δεν μπορούσε να περπατήσει.
Όταν η ισραηλινή στρατιωτική αστυνομία πήγε στο Sde Teiman για να συλλάβει στρατιώτες που ήταν ύποπτοι για τον βίαιο σοδομισμό του Παλαιστίνιου, συνάντησαν αντίσταση. Πηγή ασφαλείας δήλωσε στη Haaretz ότι οι ισραηλινοί στρατιώτες στην εγκατάσταση αρνήθηκαν να φύγουν και οχυρώθηκαν μέσα.
Φέρεται επίσης να έκαναν χρήση σπρέι πιπεριού κατά των στρατιωτικών αστυνομικών.
Η αστυνομία κατέληξε να συλλάβει εννέα από τους δέκα στρατιώτες των Ισραηλινών Δυνάμεων Άμυνας (IDF) που ήταν ύποπτοι για την κακοποίηση του Παλαιστίνιου κρατούμενου.

Και Ισραηλινοί πολιτικοί υπέρ των φερόμενων βιαστών

Η σύλληψη των υπόπτων για βιασμό προκάλεσε διαμαρτυρίες από ακροδεξιούς ισραηλινούς ακτιβιστές.
Μέλη της ισραηλινής Κνεσέτ ενώθηκαν με τους διαδηλωτές καθώς εισέβαλαν στο Sde Teiman, συμπεριλαμβανομένου του Zvi Sukkot του κόμματος του Θρησκευτικού Σιωνισμού.
Τουλάχιστον ένα μέλος του συνασπισμού του πρωθυπουργού Benjamin Netanyahu εντοπίστηκε μεταξύ των διαδηλωτών, ο υπουργός Πολιτιστικής Κληρονομιάς Amichai Eliyahu, μέλος του κόμματος Εβραϊκή Δύναμη.
Αργότερα μέσα στην ημέρα, οι διαδηλωτές εισέβαλαν στην Μπέιτ Λιντ, τη βάση όπου κρατούνται οι Ισραηλινοί στρατιώτες
Ο Ισραηλινός υπουργός Εθνικής Ασφάλειας Itamar Ben Gvir, ηγέτης του κόμματος Εβραϊκή Δύναμη, επαίνεσε τους κρατούμενους Ισραηλινούς στρατιώτες, χαρακτηρίζοντάς τους «τους καλύτερους ήρωες» και καταγγέλλοντας τη σύλληψή τους ως «ντροπή».

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις

Ισραηλινοί πληροφοριοδότες έχουν περιγράψει λεπτομερώς την εκτεταμένη κακοποίηση και τα βασανιστήρια στη φυλακή Sde Teiman, όπου κρατούνται Παλαιστίνιοι που κρατούνται από τη Γάζα.
Οι New York Times ανέφεραν τον περασμένο μήνα ότι Παλαιστίνιοι που κατάφεραν να βγουν από τις εγκαταστάσεις δήλωσαν ότι υποβλήθηκαν σε σεξουαλικά βασανιστήρια.
Ο Younis al-Hamlawi,  νοσηλευτής που συνελήφθη από τις ισραηλινές δυνάμεις στη Γάζα, αφού έφυγε από το νοσοκομείο Al-Shifa, λόγω ισχυρισμών ότι συνδεόταν με τη Χαμάς, δήλωσε στους Times ότι οι ισραηλινοί στρατιώτες εισχώρησαν στο ορθό του με ένα μεταλλικό ραβδί, προκαλώντας του αιμορραγία και αφήνοντάς τον σε «αφόρητο πόνο».
Όλα αυτά πυροδοτήθηκαν εξαιτίας μιας εσωτερικής έρευνας του ισραηλινού στρατού, μετά από πιέσεις Αμερικανών αξιωματούχων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης