Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η BoJ αύξησε τα επιτόκια σε υψηλά από το 2008 - Ράλι 2% στον Hang Seng, ο Nikkei στο +1%

Η BoJ αύξησε τα επιτόκια σε υψηλά από το 2008 - Ράλι 2% στον Hang Seng, ο Nikkei στο +1%
Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 1%, μετά την αύξηση των επιτοκίων από την Τράπεζα της Ιαπωνίας

Σε αύξηση του βασικού της επιτοκίου στα υψηλότερα επίπεδα από το 2008, προχώρησε η Τράπεζα της Ιαπωνίας και αποκάλυψε σχέδια για τη μείωση κατά το ήμισυ των αγορών ομολόγων της, σε ενέργειες που υπογραμμίζουν την αποφασιστικότητά της να εξομαλύνει την πολιτική της, σύμφωνα με το Bloomberg.
Η BOJ αύξησε το βασικό της επιτόκιο σε περίπου 0,25% από ένα εύρος 0 έως 0,1%.
Ανακοίνωσε επίσης ότι θα μειώσει τον μηνιαίο ρυθμό αγοράς ομολόγων σε περίπου 3 τρισεκατομμύρια γεν, μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2026.
Ο πρόσφατος ρυθμός αγορών ήταν περίπου διπλάσιος από αυτό το ποσό.

Ράλι 2% στον Hang Seng, ο Nikkei στο +1%

Οι περισσότερες ασιατικές μετοχές σημείωσαν άνοδο την Τετάρτη, με τις κινεζικές αγορές να ανακάμπτουν από τα χαμηλά επίπεδα πέντε μηνών, καθώς τα μέτρια οικονομικά στοιχεία τροφοδότησαν τα στοιχήματα για περισσότερα μέτρα τόνωσης της οικονομίας, ενώ οι ιαπωνικές αγορές σημείωσαν άνοδο,  μετά από τα μικτά μηνύματα από την Τράπεζα της Ιαπωνίας.
Οι ασιατικές μετοχές τεχνολογίας και παραγωγής τσιπ σημείωσαν ράλι, παρακολουθώντας τα ισχυρά κέρδη της Advanced Micro Devices.
Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 1%, μετά την αύξηση των επιτοκίων από την Τράπεζα της Ιαπωνίας κατά 15 μονάδες βάσης- το ανώτερο άκρο των εκτιμήσεων των αναλυτών.
Τα χρηματιστήρια της Ασίας με μεγάλη τεχνολογική βαρύτητα κατέγραψαν ισχυρά κέρδη την Τετάρτη, με τον Hang Seng του Χονγκ Κονγκ να σημειώνει ράλι 2%, ενώ ο KOSPI της Νότιας Κορέας σημείωσε άνοδο 0,5%.
Οι δείκτες Shanghai Shenzhen CSI 300 και Shanghai Composite της Κίνας σημείωσαν άλμα άνω του 1% ο καθένας και ήταν οι δείκτες με τις καλύτερες επιδόσεις στην Ασία την Τετάρτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης