Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Γερμανοί κουράστηκαν με τους Ουκρανούς - Το CDU ζητά να κοπούν τα επιδόματα στους πρόσφυγες που δεν εργάζονται

Οι Γερμανοί κουράστηκαν με τους Ουκρανούς - Το CDU ζητά να κοπούν τα επιδόματα στους πρόσφυγες που δεν εργάζονται
Μόλις 234.000 Ουκρανοί πρόσφυγες από τους συνολικά 800.000 σε ηλικία εργασίας απασχολούνται σήμερα στη Γερμανία.
Οι δικαιούχοι επιδομάτων στη Γερμανία που αρνούνται να εργαστούν θα πρέπει να ανακαλέσουν τα κρατικά τους επιδόματα, και οι Ουκρανοί πρόσφυγες δεν διαφέρουν, υποστήριξε ο γενικός γραμματέας του μεγαλύτερου κόμματος της γερμανικής αντιπολίτευσης.
Ο Carsten Linnemann, αναπληρωτής αρχηγός της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), συζητούσε το ευρύτερο θέμα του τι πρέπει να συμβεί με τα επιδόματα όσων δεν είναι πρόθυμοι να δεχτούν εργασία, όταν ρωτήθηκε συγκεκριμένα για τους Ουκρανούς πρόσφυγες.
«Οι Ουκρανοί υπερασπίζονται την ελευθερία μας.
Αλλά αν υπάρχει μια υπηρεσία, αυτή συνδέεται με κάποιο αντάλλαγμα», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο μέσο ενημέρωσης Deutschlandfunk.

Επίδομα 563 ευρώ

Μόλις 234.000 Ουκρανοί πρόσφυγες
από τους συνολικά 800.000 σε ηλικία εργασίας απασχολούνται σήμερα στη Γερμανία.
Περίπου 187.000 έχουν μόνιμες θέσεις εργασίας, ενώ 47.000 εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου ή προσωρινού χρόνου.
Η πλειονότητα των προσφύγων λαμβάνει το επίδομα του πολίτη, γνωστό ως Bürgergeld, το οποίο αντιστοιχεί σε 563 ευρώ το μήνα.
Πολλοί πρόσφυγες στεγάζονται επίσης σε κρατικά καταλύματα που χρηματοδοτούνται από τους φορολογούμενους και λαμβάνουν άλλα οικονομικά οφέλη.
Ο Linnemann πρότεινε ότι περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι που λαμβάνουν σήμερα επιδόματα και αρνούνται κατηγορηματικά να εργαστούν θα πρέπει να είναι οι πρώτοι που θα χάσουν την οικονομική τους βοήθεια.
Τον Μάιο, τα στοιχεία που δημοσίευσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Απασχόλησης αποκάλυψαν ότι σχεδόν τα δύο τρίτα των Γερμανών κατοίκων που λαμβάνουν Bürgergeld έχουν μεταναστευτικό υπόβαθρο - ποσοστό που φτάνει τα τρία τέταρτα σε ορισμένα γερμανικά ομόσπονδα κρατίδια.
Συνολικά το 63,1% των δικαιούχων είναι μεταναστευτικής καταγωγής και «οι περισσότεροι δεν έχουν γερμανικό διαβατήριο», ανέφερε η Die Welt.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης