Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος στο πετρέλαιο μετά τη δολοφονία Haniyeh (ηγέτης Hamas) - Στο +1,53% το Brent

Άνοδος στο πετρέλαιο μετά τη δολοφονία Haniyeh (ηγέτης Hamas) - Στο +1,53% το Brent
Η ένταση στη Μέση Ανατολή αναζωπυρώθηκε με την είδηση ότι ο ηγέτης της Hamas, Ismail Haniyeh, δολοφονήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στο Ιράν
Σχετικά Άρθρα
Σε άνοδο βρίσκονται οι τιμές του πετρελαίου στα διεθνή χρηματιστήρια εμπορευμάτων, μετά τη δολοφονία στο Ιράν, του ηγέτη της Hamas, Ismail Haniyeh.
Ειδικότερα, το brent σημειώνει κέρδη 1,53% στα 79,8, δολ. ανά βαρέλι, ενώ το αμερικανικό WTI ενισχύεται κατά 1,83% στα 76,10 δολ. ανά βαρέλι.
Η ένταση στη Μέση Ανατολή αναζωπυρώθηκε με την είδηση ότι ο ηγέτης της Hamas, Ismail Haniyeh, δολοφονήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στο Ιράν. Αυτό συνέβη μία ημέρα αφότου η ισραηλινή κυβέρνηση ισχυρίστηκε ότι σκότωσε τον πιο υψηλόβαθμο διοικητή της Hezbollah σε αεροπορική επιδρομή στη Βηρυτό την Τρίτη σε αντίποινα για τη διασυνοριακή επίθεση με ρουκέτες κατά του Ισραήλ το Σάββατο.
Η τελευταία επίθεση έλαβε χώρα παρά τις διπλωματικές προσπάθειες αξιωματούχων των ΗΠΑ και του ΟΗΕ να αποτρέψουν μια σημαντική κλιμάκωση που θα μπορούσε να πυροδοτήσει την ευρύτερη Μέση Ανατολή.
Ανεξάρτητα, οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν επίσης μια επίθεση στο Ιράκ στην τελευταία σύγκρουση στην περιοχή.
«Νομίζω ότι το να τα βάλουμε όλα μαζί αύξησε σίγουρα τις πιθανότητες κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή», δήλωσε ο αναλυτής της IG, Tony Sycamore. «Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι μετά από τρεις συνεχόμενες εβδομάδες πτώσης, οι θέσεις long από κερδοσκοπικούς λογαριασμούς στο αργό πετρέλαιο έχουν μειωθεί σημαντικά. Ως εκ τούτου, οι συνθήκες είναι ώριμες για μια ανάκαμψη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης