Τελευταία Νέα
Οικονομία

Μείωση 25% στους ναύλους των ΙΧ στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις της Κέρκυρας με τα Διαπόντια νησιά

Μείωση 25% στους ναύλους των ΙΧ στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις της Κέρκυρας με τα Διαπόντια νησιά
Οι ανώτατες επιτρεπόμενες τιμές είναι μειωμένες σε ποσοστό 25% των ισχυόντων τιμών
Με απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστου Στυλιανίδη, επανακαθορίζεται νέα ανώτατη επιτρεπόμενη τιμή καθαρού ναύλου μεταφοράς ιδιωτικής χρήσης επιβατικών (Ι.Χ.Ε.) οχημάτων μήκους μέχρι 4,25 μέτρων, κατά κατηγορία και ηλικία πλοίου, πέραν των οποίων η τιμολόγηση θεωρείται υπερβολική και αντίκειται στο δημόσιο συμφέρον, στις δρομολογιακές συνδέσεις «Ερείκουσα–Κέρκυρα», «Κέρκυρα–Μαθράκι», και «Κέρκυρα–Οθωνοί», για το χρονικό διάστημα από 01-11-2024 έως 30-04-2025.
Σύμφωνα και με σχετική γνωμοδότηση του Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.), οι ανώτατες επιτρεπόμενες τιμές είναι μειωμένες σε ποσοστό 25% των ισχυόντων τιμών και διαμορφώνονται ως ακολούθως:
Πίνακας.width-880.png
Στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις της Κέρκυρας με τα Διαπόντια Νησιά (Ερείκουσα, Μαθράκι, Οθωνοί), εφαρμόζεται το κρατικό ναυλολόγιο καθώς πρόκειται για γραμμές που δεν πληρούν τα κριτήρια απελευθέρωσης των ναύλων και επιπλέον εξυπηρετούνται και με σύμβαση ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας (επιδοτούμενα δρομολόγια).
Συνεπώς, το υπουργείο καθορίζει την ανώτατη επιτρεπόμενη τιμολόγηση της οικονομικής ή ενιαίας θέσης επιβατών, των Ι.Χ.Ε. οχημάτων μήκους μέχρι 4,25 μέτρα και την τιμή ανά μέτρο στα φορτηγά. Η ετήσια αναπροσαρμογή των ανώτατων επιτρεπόμενων τιμών εξαρτάται από τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή των μηνών Ιανουαρίου έως Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης