Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ανατροπή στη δίκη Καραϊβάζ: Αθώοι λόγω αμφιβολιών οι 2 κατηγορούμενοι - Οι δολοφόνοι κυκλοφορούν ελεύθεροι 3,5 χρόνια

Ανατροπή στη δίκη Καραϊβάζ: Αθώοι λόγω αμφιβολιών οι 2 κατηγορούμενοι - Οι δολοφόνοι κυκλοφορούν ελεύθεροι 3,5 χρόνια
Η υπόθεση για την εν ψυχρώ εκτέλεση του μάχιμου αστυνομικού ρεπόρτερ βρίσκεται ξανά στο «μηδέν» με τους ηθικούς αυτουργούς αλλά και τους εκτελεστές να βρίσκονται εκτός φυλακής 3,5 χρόνια μετά
Η απόλυτη ανατροπή σημειώθηκε στη δίκη για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραιβάζ, καθώς οι 2 κατηγορούμενοι, τα δύο αδέλφια αθωώθηκαν λόγω αμφιβολιών.
Η υπόθεση για την εν ψυχρώ εκτέλεση του μάχιμου αστυνομικού ρεπόρτερ βρίσκεται ξανά στο «μηδέν» με τους ηθικούς αυτουργούς αλλά και τους εκτελεστές να βρίσκονται εκτός φυλακής 3,5 χρόνια μετά.
Ειδικότερα, ο 49χρονος κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών κατά πλειοψηφία (5-2). Κατά πλειοψηφία (6-1) κηρύχθηκε αθώος και ο 41χρονος με μειοψηφία μιας τακτικής δικαστικής λειτουργού.
Μειοψήφισαν ο πρόεδρος και μια δικαστής οι οποίοι είχαν την άποψη ότι πρέπει, κατ’ επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας, να κηρυχθεί ένοχος για άμεση συνέργια σε ανθρωποκτονία και οπλοφορία και αθώος για οπλοχρησία.
Κατά πλειοψηφία (6-1) κηρύχθηκε αθώος και ο 41χρονος με μειοψηφία μιας τακτικής δικαστικής λειτουργού.

Ερωτηματικά από την απόφαση

Η σημερινή 31/7 απόφαση του δικαστηρίου προκαλεί ιδιαίτερη αίσθηση αν λάβει κανείς υπόψη το Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών που είχε προηγηθεί, το οποίο έκανε λόγο «για κατά παραγγελία ανθρωποκτονία» βάζοντας στο κάδρο τα δύο αδέλφια: «Από την εξέταση του οικογενειακού, φιλικού και επαγγελματικού περιβάλλοντος προέκυψε ότι ο Γιώργος Καραϊβάζ δεν είχε διαφορές με κανέναν, πλην όμως το στενό περιβάλλον του ανέφερε ότι η δολοφονία του, πιθανώς, σχετίζεται με την εργασία του και συγκεκριμένα με τις σχέσεις που είχε αποκτήσει με διάφορα άτομα προκειμένου να εκμαιεύσει πληροφορίες για τις ανάγκες του ρεπορτάζ».

Οι κάμερες έδειξαν ότι οι κατηγορούμενοι είχαν στήσει καρτέρι και την προηγούμενη ημέρα στον δημοσιογράφο αλλά ανέβαλαν την εκτέλεση του δολοφονικού τους σχεδίου για την επόμενη ημέρα. Στο βούλευμα περιγράφονται οι κινήσεις τους τη μοιραία ημέρα καθώς εκτός από το σκούτερ χρησιμοποίησαν και λευκό βαν:
«Στο πλαίσιο του από κοινού προαποφασισμένου και οργανωμένου εγκληματικού τους σχεδίου, μετέβησαν από την ευρύτερη περιοχή της Νίκαιας-Πειραιά στον Άλιμο, οδηγώντας ο ένας μία μοτοσυκλέτα τύπου scooter και ο άλλος ένα αυτοκίνητο τύπου βαν λευκού χρώματος. Στον Άλιμο αρχικά κινήθηκαν επί της οδού Μεγίστης και στάθμευσαν το αυτοκίνητο τύπου βαν, που οδηγούσε ο ένας από αυτούς. Αμφότεροι έπειτα επιβιβάστηκαν στο ίδιο scooter και κινήθηκαν προς την οδό της κατοικίας του παθόντος στην ίδια περιοχή, ο ένας ως οδηγός και ο άλλος ως συνεπιβάτης έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, ο ένας φορώντας κράνος και ο άλλος φορώντας κουκούλα».
Λίγα λεπτά αργότερα δολοφόνησαν τον Γιώργο Καραϊβάζ τον οποίο αιφνιδίασαν:
«Από τους συνεχείς και επανειλημμένους πυροβολισμούς προκλήθηκαν στο σώμα του θύματος πολλαπλές βαριές κακώσεις από τις οποίες επήλθε άμεσα και ακαριαία ο επιδιωκόμενος, από αυτούς, θάνατός του».

Ολιγωρία και στο κενό οι έρευνες 

Η υπόθεση βρίσκεται στο απόλυτο μηδέν. Οι Αρχές και η Δικαιοσύνη δεν κατάφεραν να «δέσουν» τα δεδομένα.
Τα ερωτήματα όμως πληθαίνουν: Πώς είναι δυνατόν, να σημειώνεται αυτή η ολιγωρία στις έρευνες για μια δολοφονία που σημειώθηκε μέρα-μεσημέρι και ενώ υπήρχαν κάμερες;
Αφού οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι είναι αθώοι βάσει της απόφασης, σε ποιό σημείο βρίσκονται οι εξελίξεις για τον εντοπισμό των πραγματικών δραστών; 
Το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα έχει τη μεγαλύτερη «μαύρη» κηλίδα και έχει επανειλημμένως κατηγορηθεί από την ΕΕ, για την υπόθεση.
Στη Μπανανία των Βαλκανίων, οι δολοφόνοι κυκλοφορούν ελεύθεροι... 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης