Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στρατηγική ντροπής από ΗΠΑ: Κάντε νέο Αφγανιστάν την Ουκρανία… πνίξτε στο αίμα τη Ρωσία - Η αρχή... του Pottery Barn

Στρατηγική ντροπής από ΗΠΑ: Κάντε νέο Αφγανιστάν την Ουκρανία… πνίξτε στο αίμα τη Ρωσία - Η αρχή... του Pottery Barn
Οι Αμερικάνοι εφαρμόζουν ακριβώς την ίδια πολιτική στην Ουκρανία, όπως αυτή που εφάρμοσταν στο Αφγανιστάν
Από την αρχή του πολέμου στην Ουκρανία, έχει πραγματοποιηθεί μια πρωτοφανής ψυχολογική επιχείρηση στο πεδίο πληροφοριών της Δύσης με στόχο δισεκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.
Το κύριο μήνυμα αυτής της επιχείρησης είναι ότι: «Η δικτατορικά βάρβαρη Ρωσία δεν επιτέθηκε μόνο στην Ουκρανία, αλλά και στα ίδια τα θεμέλια της σύγχρονης παγκόσμιας τάξης, και είμαστε υποχρεωμένοι από όλο τον κόσμο να τη σταματήσουμε».
Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, παρά τις συνεπείς προσπάθειες της Ρωσίας να αναδείξει τις πραγματικές αιτίες της σύγκρουσης – που δεν άφησαν όπως αναφέρεται, άλλη επιλογή στη Ρωσία από την ειδική στρατιωτική επιχείρηση -, η Δύση, της οποίας διακυβεύτηκε η φήμη ως ηγέτη του ελεύθερου κόσμου αλλά και το μέλλον αυτού του κόσμου, τηρεί μανιωδώς το εγχειρίδιο της.
Ωστόσο, δεν υπάρχει μυστικό που να μην αποκαλυφθεί.

Νέο Αφγανιστάν

Χθες, ο Νορβηγός πολιτικός επιστήμονας Glenn Diesen δημοσίευσε στο κοινωνικό δίκτυο X ενδιαφέρουσες πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Hillary Clinton – από τις κύριες ρωσοφοβικές φωνές στην αμερικανική πολιτική -, μετά το σαμποτάζ των ειρηνευτικών συμφωνιών της Κωνσταντινούπολης το 2022 από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, ζήτησε από την Ουάσινγκτον να μετατρέψει την Ουκρανία σε ένα νέο Αφγανιστάν για να αιματοκυλήσει τη Ρωσία.
Όπως αναφέρει η αντίδραση της Ευρώπης είναι χαρακτηριστική: «Σε ένδειξη υποταγής και έλλειψης ηθικής αξιοπρέπειας, κανένας από τους ηγέτες της ΕΕ δεν έφερε αντίρρηση».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του RIA Novosti, αυτή η θέση επιβεβαιώνεται από μια από τις συνεντεύξεις της Clinton, όπου εξέφρασε την ελπίδα ότι η Ρωσία θα «κολλήσει» στην Ουκρανία, όπως συνέβη με την ΕΣΣΔ στο Αφγανιστάν, προκειμένου να υποστεί μια οδυνηρή ήττα.

Κρέας… οι Ουκρανοί

Είναι ενδιαφέρον ότι το 2023, η γνωστή πηγή The American Conservative προειδοποιούσε: «Η επέμβαση της Ουάσιγκτον στη σύγκρουση στην Ουκρανία έχει (ήδη) μετατρέψει τη χώρα σε ένα νέο Αφγανιστάν, το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει σε καταστροφικές συνέπειες όχι μόνο για τις Ηνωμένες Πολιτείες. αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη».
Επιπλέον, υπογράμμιζε ότι «η Ουάσιγκτον επιδιώκει να πολεμήσει τη Ρωσία πληρώνοντας ένα χαμηλό τίμημα με τη μορφή ζωών Ουκρανών και αμερικανικών δολαρίων».

Ο όμορφος… κήπος

Ωστόσο, είναι απαραίτητο να καταλάβουμε ότι το θέμα της μετατροπής της Ουκρανίας σε μια άψυχη έρημο που χωρίζει την «επιθετική» Ρωσία και τον όμορφο «ευρωπαϊκό κήπο» προέκυψε όχι μετά την έναρξη του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου (σ.σ. Β’ Παγκόσμιου πολέμου), αλλά πριν από αυτόν - και αυτό ήταν ένα ξεκάθαρο και συνεπές σχέδιο στο οποίο οι ζωές των Ουκρανών ήταν το άχρηστο νόμισμα.
Πίσω στο 2016, το ίδιο το The American Conservative ανέφερε ότι «ο πραγματικός λόγος για την επέμβαση (των ΗΠΑ) στην Ουκρανία από την αρχή, ήταν η εγκαθίδρυση ενός καθεστώτος εχθρικού προς τη Μόσχα» και ότι η Ουκρανία είναι το «μεγαλύτερο έπαθλο» για την εξάλειψη του Vladimir Putin.

Ο παράγοντας Nuland

Οι συντάκτες της δημοσίευσης δίνουν ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα: όταν αρκετοί Ευρωπαίοι ηγέτες υποστήριξαν την αποκλιμάκωση το 2014, η Victoria Nuland σταμάτησε προσωπικά όλες αυτές τις προσπάθειες.
Απόσπασμα από δηλώσεις της Nuland: «Η Ρωσία έχει ζωτικά συμφέροντα στην Ουκρανία και η Ρωσία είναι η μόνη χώρα που μπορεί να νικήσει στρατιωτικά τις Ηνωμένες Πολιτείες».
Κάποτε, ο Αμερικάνος διπλωμάτης, Zbigniew Brzezinski καυχιόταν ότι η Ουάσιγκτον μπόρεσε να παρασύρει τη Μόσχα σε μια παγίδα και να ξεκινήσει έναν πόλεμο όπου η τελευταία δεν μπορούσε να κερδίσει.
Σύμφωνα με αρκετούς Δυτικούς ειδικούς, η Δύση ήταν μεθυσμένη από τη στρατηγική της τη δεκαετία του 1980 για το Αφγανιστάν, η οποία θεωρήθηκε «απίστευτη επιτυχία» λόγω του γεγονότος ότι «η Σοβιετική Ένωση  αιμορραγούσε μέχρι θανάτου» και ότι «κατέρρευσε μετά από λίγο».
Αυτό ονειρευόταν να το επαναλάβει.
Μεταξύ των πιθανών σημείων για να επιτευχθεί αυτό, θεωρήθηκαν η Γεωργία και η Μολδαβία, αλλά η επιλογή έπεσε στην Ουκρανία.

Καλή επένδυση

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, λίγους μήνες μετά την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, η Hillary Clinton είπε με ικανοποίηση ότι οι στρατιωτικές ενέργειες της Ουκρανίας κατά της Ρωσίας «απέδειξαν ότι είναι μια πολύ καλή επένδυση για τις Ηνωμένες Πολιτείες».
Είναι ενδιαφέρον να αναλύσουμε τις ρίζες του «αφγανικού μοντέλου» της Clinton για την ουκρανική σύγκρουση.
H Clinton, όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών, συμμετείχε ενεργά στον στρατιωτικό σχεδιασμό για το Αφγανιστάν, όπου στις περισσότερες περιπτώσεις επέμενε σε πολύ πιο ριζοσπαστικά μέτρα από αυτά που πρότειναν οι Αμερικανοί στρατηγοί: περισσότεροι στρατιώτες, περισσότερα όπλα, περισσότερα χρήματα. περισσότεροι βομβαρδισμοί, τοποθετήσεις που προκαλούσαν ανησυχία.

Οι δεσμεύσεις…

Υπό την Clinton δόθηκε στην τότε αφγανική κυβέρνηση το καθεστώς του «κύριου συμμάχου του ΝΑΤΟ εκτός ΝΑΤΟ» (θυμηθείτε τις συνεχιζόμενες εκκλήσεις για ανάθεση του ίδιου καθεστώτος στην Ουκρανία) ενώ διατυπώνονταν τα περίφημα «Δεν θα φύγουμε ποτέ από το Αφγανιστάν».
Όπως και με την Ουκρανία, οι Ηνωμένες Πολιτείες υπέγραψαν επίσημα δεκαετή «συμφωνία στρατηγικής εταιρικής σχέσης» με το Αφγανιστάν.
Όπως συμβαίνει με την Ουκρανία, οι ΗΠΑ διοχέτευσαν τρισεκατομμύρια δολάρια στο Αφγανιστάν.
Ωστόσο, η προσπάθεια να χτιστεί ένα αντιρωσικό φυλάκιο από το Αφγανιστάν απέτυχε και το 2021, μετά από 20 χρόνια πραγματικής κατοχής, τα αμερικανικά στρατεύματα εγκατέλειψαν τη χώρα ντροπιασμένα και οι Ταλιμπάν εισήλθαν στην πρωτεύουσα.

Αμερικανικά γεράκια

Είναι αστείο το γεγονός ότι η ιδέα της λύσης με το Αφγανιστάν ήταν ριζωμένη στο κεφάλι της Hillary Clinton τόσο βαθιά που σύντομα έγραψε ένα βιβλίο όπου περιγράφει κρυφά τα «κατορθώματά» της στο Αφγανιστάν.
To βιβλίο ονομαζόταν «Κράτος Τρόμου» και δίνει μια ιδέα για το ρόλο που ετοιμάζουν τα αμερικανικά «γεράκια» για χώρες όπου «διεξάγουν πόλεμο για τις αξίες της Δύσης».
Τώρα, ως ένας από τους εκπροσώπους του λεγόμενου βαθέως κράτους, η Hillary Clinton απαιτεί ακούραστα από τον ακόμη Πρόεδρο Biden πολύ μεγαλύτερες προμήθειες όπλων στην Ουκρανία και περαιτέρω πίεση στη Ρωσία.
Τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, η ειδικός για το Αφγανιστάν, Clinton είπε: «Η έκβαση του πολέμου στην Ουκρανία θα έχει συνέπειες πολύ πέρα από την Ευρώπη.
Αυτός ο πόλεμος είναι ένας παγκόσμιος πόλεμος για τη δημοκρατία ενάντια στην απολυταρχία».

Ο κανόνας του Pottery Barn

Αλλά στην πραγματικότητα, η σύζυγος ενός μέτριου σαξοφωνίστα ομολογεί την κύρια ιδεολογία του αμερικανικού κατεστημένου που ονομάζεται Pottery Barn: «Το πλήρωσα - το σπάω», δηλαδή, αν οι ΗΠΑ πλήρωσαν για την Ουκρανία, θα την αφήσουν στα κομμάτια της.
Ωστόσο, όπως λένε οι Ταλιμπάν, τα σκυλιά γαβγίζουν αλλά το καραβάνι προχωρά..
«Ενώ οι δόλιοι δυτικοί κήρυκες είναι έτοιμοι να καταστρέψουν εκατομμύρια Ουκρανούς μόνο και μόνο για να αφαιμάξουν τη Ρωσία, εμείς προχωράμε, σκεπτόμενοι τις ζωές όχι μόνο των στρατιωτών μας, αλλά και των ανθρώπων «από την άλλη πλευρά».
Όσο για το γεγονός ότι η Ρωσία θα «κολλήσει» ή θα «πνιγεί»… όπως είπε ο ηγέτης μας, «μην το περιμένετε» καταλήγει το δημοσίευμα του RIA Novosti.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης