Τελευταία Νέα
Πολιτική

Διθύραμβοι από Μητσοτάκη για μείωση της ανεργίας - Ούτε κουβέντα όμως για την εκτόξευση του πληθωρισμού

Διθύραμβοι από Μητσοτάκη για μείωση της ανεργίας - Ούτε κουβέντα όμως για την εκτόξευση του πληθωρισμού
Ο πρωθυπουργός δεν έχει καμία αναφορά στην εκτόξευση του πληθωρισμού στην Ελλάδα σε αντίθεση με την ήπια αύξηση στην ευρωζώνη
Σχετικά Άρθρα
Να... παραβλέψει την εκτόξευση του πληθωρισμού στην Ελλάδα και να εστιάσει στη μείωση της ανεργίας, φαίνεται πως επιλέγει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ειδικότερα, με ανάρτηση του στα social media, ο κ. Μητσοτάκης κάνει λόγο για «ένα πολύ θετικό νέο» και καταλήγει επισημαίνοντας ότι «στόχος μας είναι η σύγκλιση με την Ευρώπη σε όλα τα επίπεδα: στους μισθούς, στην ανεργία, στην ποιότητα ζωής. Και αυτόν τον στόχο θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε».
Στην εν λόγω ανάρτηση, ωστόσο, δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά στη σημαντική άνοδο του πληθωρισμού για τον Ιούλιο αλλά και στην επιβράδυνση των μειώσεων στις τιμές στα σούπερ μάρκετ που ανακοίνωσε το ΙΕΛΚΑ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα στοιχεία της Eurostat (που έχουν ανακοινωθεί από τις 12:00 η ώρα και για τα οποία δεν υπάρχει κάποια αντίδραση ή σχόλιο από την κυβέρνηση) καταρρίπτουν το αφήγημα της κυβέρνησης για πληθωρισμό χαμηλότερο της ευρωζώνης. Ειδικότερα, ο πληθωρισμός εκτοξεύθηκε στο 3% τον Ιούλιο από 2,5% τον Ιούνιο, έναντι ήπιας αύξησης στο 2,6% της ευρωζώνης.
Anergia.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης