Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρή άνοδος στη Wall, με το βλέμμα στη Fed – Στο +1,5% ο S&P 500, o Nasdaq +2,3%

Ισχυρή άνοδος στη Wall, με το βλέμμα στη Fed – Στο +1,5% ο S&P 500, o Nasdaq +2,3%
Θετικά πρόσημα στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης…
Ισχυρή ανοδική κίνηση σημειώνουν οι βασικοί δείκτες του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης την Τετάρτη 31 Ιουλίου, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στην απόφαση πολιτικής για τα επιτόκια που αναμένεται να λάβουν οι αξιωματούχοι της Federal Reserve…
Σε αυτό το κλίμα, ο δείκτης Dow Jones σημειώνει αύξηση +0,4% στις 40.896 μον., ο δείκτης S&P 500 ενισχύεται +1,5% στις 5.520 μον. ενώ ο δείκτης Nasdaq καταγράφει άνοδο +2,3% στις 17.538 μον.

Στο ταμπλό, στον απόηχο του επενδυτικού rotation των προηγούμενων ημερών, ενισχύεται σε αντίθεση με προηγούμενες συνεδριάσεις ο τεχνολογικός κλάδος.
Ενδεικτικά, οι μετοχές της Advanced Micro Devices «σκαρφαλώνουν» 7%, μετά τα ισχυρότερα του αναμενομένου αποτελέσματα για το τρίμηνο χρήσης.
Η αγαπημένη της τεχνητής νοημοσύνης Nvidia κερδίζει επίσης 7%, με ώθηση από τα ισχυρά αποτελέσματα της έτερης εταιρείας κατασκευής ημιαγωγών AMD, αλλά και από έκθεση της Morgan Stanley που χαρακτήρισε τη μετοχή «top pick».
Από την άλλη, οι μετοχές της Microsoft υποχωρούν 1%, μετά την απογοήτευση που σκόρπισε λόγω Azure, παρά την επίτευξη κερδών 22 δισ. δολ.
Κέρδη σημειώνει, μετά την πρόσληψη νέου CEO, και η Boeing (+1%)…

Σε ό,τι αφορά τη Fed, αναμένεται να κρατήσει τα επιτόκια αμετάβλητα, με την αγορά να προεξοφλεί με 100% πιθανότητα μίας επιτοκιακής μείωσης μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
Να σημειωθεί πως η δημιουργία θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ τον Ιούλιο, όπως έδειξαν τα στοιχεία της ADP, παρουσίασε σημαντική επιβράδυνση.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την έκθεση οι αμερικανικές επιχειρήσεις προσέθεσαν μόλις 122.000 θέσεις εργασίας αυτό τον μήνα, ο μικρότερος αριθμός που έχει παρατηρηθεί από τον Ιανουάριο και σημαντικά χαμηλότερος από τον ανοδικά αναθεωρημένο των 155.000 νέων θέσεων του Ιουνίου.
Παράλληλα, οι νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα τον Ιούλιο ήταν σημαντικά λιγότερες και από ό,τι περίμεναν οι αναλυτές, των οποίων η μέση πρόβλεψη ανέμενε ότι θα επαναλαμβάνονταν οι 150.000 νέες θέσεις που είχε δείξει και η πρώτη μέτρηση του Ιουνίου.

Παράλληλα, το κόστος πρόσληψης του μέσου Αμερικανού εργαζομένου αυξήθηκε κατά 0,9% το δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με τον δείκτη κόστους εργασίας.
Το προηγούμενο τρίμηνο ο δείκτης είχε σημειώσει άνοδο 1,2%, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εργασίας.
Οι αναλυτές του Reuters προέβλεπαν άνοδο 1%.
Σε ετήσια βάση το κόστος απασχόλησης αυξήθηκε κατά 4,1%, ενώ το πρώτο τρίμηνο είχε καταγράψει ετήσια άνοδο κατά 4,2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης